Live

Liderul antivaccinist al extremei drepte austriece s-a îmbolnăvit de Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
Herbert Kickl, liderul extremei-drepte austriece, fost ministru de interne, s-a îmbolnăvit de Covid-19. Foto: Profimedia Images

Liderul partidului de extremă dreapta, FPÖ, din Austria, cunoscut pentru pozițiile sale vehemente împotriva vaccinării anti-coronavirus, a anunțat că s-a îmbolnăvit de Covid-19. Herbert Kickl a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, unde a scris că el și familia sa au dezvoltat simptomele bolii.

„Îmi pare rău să vă anunţ că astăzi am primit din partea autorităţilor vestea că un test PCR pe care l-am făcut ieri este pozitiv”, a scris Kickl, în vârstă de 53 de ani, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

De când a început pandemia, partidul său respinge măsurile antiepidemice implementate de guvern şi le califică drept „limitări ale libertăţii”. Herbert Kickl a prezentat, recent, un aşa-numit „plan B” de combatere a virusului, în care sugerează ca în locul vaccinării să se pună accentul pe tratarea timpurie a bolnavilor de Covid. El a pledat şi pentru folosirea ivermectinei ca tratament.

Cu campania sa antivaccinare şi în favoarea unor terapii nerecomandate, liderul extremei drepte austriece a primit în mod repetat critici din partea medicilor şi guvernului de la Viena.

În Austria a intrat în vigoare, luni, un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului, care vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic. 

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul austriac de Interne susține că expulzările și controalele mai stricte la frontieră "au efect"

Patru țări europene cu o lungă tradiție de neutralitate vor „extinderea” relațiilor cu NATO și apropierea de alianță

Nehammer anunță teste ADN și "controale stricte". Noile măsuri luate de Austria contra migranților

Herbert Kickl, liderul extremei drepte din Austria, este anchetat pentru corupţie

Partenerii noștri