Live

Liderul suprem al Iranului critică extinderea NATO spre est

Data publicării:
Ayatolahul Ali Khamenei (centru) l-a primit pe Vladimir Putin, în prezența președintelui iranian Ebrahim Raisi. Foto: Profimedia

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a reiterat reproşurile la adresa Occidentului în legătură cu extinderea NATO către est.

Dacă Rusia nu ar fi luat iniţiativa în războiul împotriva Ucrainei, conflictul ar fi fost diferit, a spus Khamenei în cursul convorbirilor cu preşedintele rus Vladimir Putin, marţi, la Teheran, a relatat postul public IRIB, preluat de dpa, potrivit Agerpres.

Liderul spiritual iranian a făcut aluzie astfel la argumentul invocat de Rusia conform căruia Moscova s-a simţit constrânsă ca urmare a primirii statelor din Europa de Est în alianţa militară şi în special de potenţiala aderare a Ucrainei la NATO.

Khamenei, care - conform constituţiei - are ultimul cuvânt în toate chestiunile strategice din Iran, a asigurat Rusia de sprijinul său, menţionând că relaţiile Moscovei cu Iranul, amândouă afectate de sancţiunile SUA, sunt bune.

El a îndemnat totodată forţele armate ale SUA să se retragă din războiul civil din Siria şi a făcut apel la slăbirea dolarului pe piaţa valutară internaţională.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Josep Borrell se opune participării UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

„Rusia intră într-o nouă eră”. Putin începe un nou mandat de președinte. Ce înseamnă asta pentru Europa

Rusia susține că e în confruntare deschisă cu Occidentul și că își va crește numărul de rachete

Ministrul Apărării din Italia cere un armistițiu și discuții de pace cu Putin: „Ne-am înșelat. Sancțiunile nu pot opri Rusia”

Partenerii noștri