Live

Referendum în Gibraltar pentru legea avorturilor. Acestea vor fi permise în anumite condiții

Data actualizării: Data publicării:
Locuitorii din Gibraltar au votat pentru schimbarea legii care interzice avortul. Foto: Profimedia

Locuitorii din Gibraltar au votat pentru modificarea unei legi stricte a avortului, printr-un referendum. Aproximativ 62% dintre alegătorii care au participat la referendum au ales schimbarea legii care pedepsește femeile care fac avort cu o pedeapsă maximă de până la închisoare pe viaţă.

Majoritatea locuitorilor din Gibraltar au aprobat relaxarea unei legi stricte asupra avortului, printr-un referendum, a anunţat vineri parlamentul local, citat de Reuters. 62% dintre alegătorii care au participat au susţinut schimbarea, în cadrul referendumului desfăşurat joi pe teritoriul britanic situat în extremitatea sudică a Spaniei. Prezenţa a fost de aproximativ 52%.

Legea penală a Gibraltarului a interzis până acum avortul în toate circumstanţele, cu o pedeapsă maximă, în teorie, de până la închisoare pe viaţă. Deşi nimeni nu a fost condamnat vreodată, locuitoarele erau nevoite să călătorească în Spania sau în Marea Britanie pentru a face avort, scrie Agerpres.

Potrivit noilor prevederi, femeile vor putea face avort până în săptămâna a 12-a de sarcină sau dacă sănătatea fizică ori mintală le este pusă în pericol.

Referendumul fusese iniţial programat pentru martie 2020, dar amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Republica Moldova va avea simultan alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la UE în octombrie. Ce arată sondajele

Neutralitatea Elveției ar putea fi supusă la referendum

Președintele Cataloniei promite că referendumul pentru independența regiunii „va deveni realitate”

Maia Sandu, despre integrarea în UE: „Să punem țara la adăpost. Știm că cei de la Kremlin au gânduri proaste pentru țara noastră”

Partenerii noștri