Live

Ce cadou i-a făcut Marina rusă lui Vladimir Putin, de ziua lui

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Șeful Statului Major al armatei ruse, Valerii Gherasimov i-a raportat președintelui Vladimir Putin că Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică de croazieră „Zircon”, chiar în ziua în care liderul de la Kremlin a împlinit 68 de ani, informează Reuters.

Racheta hipersonică a fost lansată de pe o fregată din clasa Amiral Gorșkov, aflată în apele Mării Albe și a lovit o țintă navală aflată în largul Mării Barents.

„Acesta este un moment important nu doar pentru forțele noastre armate, dar pentru Rusia și întreaga noastră țară, în general”, i-a spus Putin lui Gherasimov, în cadrul unei videconferințe.

Racheta a lovit ținta aflată la o distanță de 450 de kilometri, după un zbor care a durat patru minute și jumătate, în timpul căruia racheta a atins o viteză supersonică mai mare de Mach 8 (de opt ori viteza sunetului).

Șeful Statului Major al armatei ruse a adăugat că vor testările cu rachete Zircon vor continua, odată cu dotarea navelor de suprafață și a submarinelor Marinei ruse cu acest nou tip de armă.

În urmă cu un an, Putin declara că Rusia era singura naţiune care are rachete hipersonice și a avertizat că armata rusă poate distruge orice sistem antibalistic existent sau care poate fi instalat de Statele Unite în Europa ori în altă zonă a lumii.

Conform unei analize New York Times, aceste rachete par de neoprit de către actualele sisteme de apărare antibalistică, motiv pentru care ar putea schimba regulile războiului.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin. „Acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

"Să oprim totul înainte ca Putin să arunce în aer întreaga lume". Cine sunt rușii care continuă lupta lui Navalnîi

Paleologu: Regimul Putin s-a transformat într-o sectă apocaliptică cu viziuni delirante. E un caz exemplar de patologie a puterii

Partenerii noștri