Live

Noi violențe la granița dintre Fâșia Gaza și Israel: șapte morți

Data publicării:

Alţi şapte palestineieni au fost ucişi şi sute au fost răniţi de forţele israeliene după reluarea protestelor la graniţa dintre Gaza şi Israel.

Mii de palestinieni s-au adunat din nou la linia de demarcaţie şi, în mai multe locuri, au încercat să spargă bariera de securitate. Au incendiat cauciucuri pentru a bloca vizibilitatea lunetiştilor, au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov în soldaţii israelieni. Iar aceştia din urmă au răspuns cu gaze lacrimogene şi gloanţe.

Palestinienii cer să se întoarcă pe pământurile pe care le-au părăsit la fondarea Israelului şi să se pună capăt blocadei asupra Fâşiei Gaza.

Mii de oameni s-au instalat în cinci tabere de-a lungul graniţei şi sunt hotărâţi să protesteze o lună şi jumătate, sub sloganul "Marea Întoarcere".

Vinerea trecută, 19 palestinieni au fost ucişi şi peste 1.000 răniţi în confruntări.

Israelul acuză gruparea islamistă Hamas, care controlează enclava palestiniană, că se foloseşte de proteste pentru a ataca graniţa şi a avertizat că oricine se apropie o face cu riscul de a-şi pierde viaţa.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Ar putea fi «Vietnamul» lui Biden”. Haosul și arestările în masă din campusurile americane ar putea să schimbe dinamica alegerilor

OMS avertizează că o ofensivă israeliană la Rafah „ar duce la o baie de sânge”: „Suntem profund îngrijorați”

Erdogan spune că a rupt relațiile comercial cu Israelului pentru a-l „forța” să accepte un armistițiu în Gaza

Eurovision 2024: Israelul și-a sfătuit cetățenii să nu meargă în Malmo. Publicul nu va putea să fluture steaguri palestiniene

Partenerii noștri