Live

Reacțiile stârnite de o tânără fugită din Arabia Saudită în Canada care a pozat în bikini

Data publicării:
Rahaf Mohammed al-Qunun

O tânără a primit valuri de mesaje negative după ce a postat online fotografii prin care își sărbătorește noua viață în Canada, după ce a fugit din Arabia Saudită.

Rahaf Mohammed al-Qunun a pozat în bikini și a comparat imaginea cu una mai veche, făcută în Arabia Saudită, în care purta văl. Ea a spus că este „cea mai mare schimbare din viața mea... de la a fi forțată să port văluri negre și a fi controlată de bărbați, până la a fi o femeie liberă”.

Criticii din Arabia Saudită s-au năpustit asupra ei, spunându-i, printre altele, că „se dezbracă”, potrivit Metro. Însă, a primit și foarte multe încurajări de la oameni care spun că este incredibil de curajoasă și că arată senzațional.

Rahaf a fugit din regat în ianuarie anul trecut spunând că a vrut să scape de abuzul familiei sale. Pentru femeile din Arabia Saudită, fuga poate fi o problemă de viață și de moarte și în general fac acest lucru pentru a scăpa de rudele abuzive de sex masculin.

După ultimele imagini postate pe o rețea socială, un urmăritor i-a scris: „Mă simt într-adevăr trist pentru oameni ca tine, femeia saudită trăiește în fericire, trăiește o viață normală, merge la mall și acum călătorește singură, iar profetul nostru Muhammad a spus că femeile și bărbații sunt egali.”

Un altul i-a transmis: „I-am verificat postările anterioare și am văzut că ea și-a obținut toată această faimă pentru că a aruncat vălul și a început să se îmbrace ca în a doua imagine”.

Rahaf a scăpat de familia ei în timp ce erau cu toții într-o vizită, în Kuweit, apoi a zburat către Bangkok. Poliția i-a refuzat intrarea în țară și i-confiscat pașaportul. Cazul ei a fost intens mediatizat, iar pe rețelele sociale s-au declanșat mai multe campanii de susținere.

A renunțat la islam și s-a declarat atee, spunând: „Am fost abuzată fizic, emoțional și verbal și am fost sechestrată în casă luni întregi. Ei (familia -n.r.) au amenințat că mă vor omorî și m-au împiedicat să-mi continui educația. Îmi place viața și munca și sunt foarte ambițioasă, dar familia mea mă împiedică să trăiesc.”

Ca urmare a reacțiilor stârnite de cazul ei, ONU i-a acordat protecție, iar Rahaf a ales să meargă în Canada, după ce i s-a acordat azil.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gigantul petrolier saudit Aramco devine „partener mondial major” al FIFA

Arabia Saudită nu mai are bani pentru orașul viitorului în formă de linie. Proiectul „The Line” a ajuns prea dificil și prea scump

Scandal la Miss Univers din cauza reginei frumuseții din Arabia Saudită. Organizația contestă afirmațiile distribuite intens de aceasta

Arabia Saudită va construi primul parc de distracții tematic Dragon Ball din lume. Cinci trasee vor fi „premiere mondiale”

Partenerii noștri