Reacțiile stârnite de o tânără fugită din Arabia Saudită în Canada care a pozat în bikini

Data publicării:
Rahaf Mohammed al-Qunun
Rahaf Mohammed al-Qunun

O tânără a primit valuri de mesaje negative după ce a postat online fotografii prin care își sărbătorește noua viață în Canada, după ce a fugit din Arabia Saudită.

Rahaf Mohammed al-Qunun a pozat în bikini și a comparat imaginea cu una mai veche, făcută în Arabia Saudită, în care purta văl. Ea a spus că este „cea mai mare schimbare din viața mea... de la a fi forțată să port văluri negre și a fi controlată de bărbați, până la a fi o femeie liberă”.

Criticii din Arabia Saudită s-au năpustit asupra ei, spunându-i, printre altele, că „se dezbracă”, potrivit Metro. Însă, a primit și foarte multe încurajări de la oameni care spun că este incredibil de curajoasă și că arată senzațional.

Rahaf a fugit din regat în ianuarie anul trecut spunând că a vrut să scape de abuzul familiei sale. Pentru femeile din Arabia Saudită, fuga poate fi o problemă de viață și de moarte și în general fac acest lucru pentru a scăpa de rudele abuzive de sex masculin.

După ultimele imagini postate pe o rețea socială, un urmăritor i-a scris: „Mă simt într-adevăr trist pentru oameni ca tine, femeia saudită trăiește în fericire, trăiește o viață normală, merge la mall și acum călătorește singură, iar profetul nostru Muhammad a spus că femeile și bărbații sunt egali.”

Un altul i-a transmis: „I-am verificat postările anterioare și am văzut că ea și-a obținut toată această faimă pentru că a aruncat vălul și a început să se îmbrace ca în a doua imagine”.

Rahaf a scăpat de familia ei în timp ce erau cu toții într-o vizită, în Kuweit, apoi a zburat către Bangkok. Poliția i-a refuzat intrarea în țară și i-confiscat pașaportul. Cazul ei a fost intens mediatizat, iar pe rețelele sociale s-au declanșat mai multe campanii de susținere.

Rahaf Mohammed Al-Qunun

A renunțat la islam și s-a declarat atee, spunând: „Am fost abuzată fizic, emoțional și verbal și am fost sechestrată în casă luni întregi. Ei (familia -n.r.) au amenințat că mă vor omorî și m-au împiedicat să-mi continui educația. Îmi place viața și munca și sunt foarte ambițioasă, dar familia mea mă împiedică să trăiesc.”

Ca urmare a reacțiilor stârnite de cazul ei, ONU i-a acordat protecție, iar Rahaf a ales să meargă în Canada, după ce i s-a acordat azil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri