Live

Țara europeană care a autorizat utilizarea medicamentului Remdesivir pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Data publicării:
Foto: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

Remdesivir, primul medicament care a demonstrat o eficacitate relativă în cazul COVID-19, va fi autorizat în Elveţia pentru tratarea pacienţilor atinşi de această boală, în afara studiilor clinice, a anunţat joi institutul Swissmedic, potrivit Agerpres, citând AFP.

"Swissmedic, Institutul Elveţian pentru Produse Terapeutice, a decis să autorizeze provizoriu introducerea pe piaţă a Remdesivir. Un număr mai mare de pacienţi cu COVID-19 vor putea fi trataţi astfel", a afirmat institutul într-un comunicat.

Institutul a luat această decizie după "o analiză a raportului riscuri/beneficii", astfel că medicamentul, distribuit sub denumirea comercială "Veklury", "poate fi utilizat fără autorizaţie în spitale elveţiene pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19", în aşteptarea deciziei definitive de punere sau nu pe piaţă, se arată în comunicat.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, acest antiviral reprezintă prima terapie care a demonstrat o oarecare eficacitate în cazul pacienţilor internaţi pentru COVID-19 într-un studiu clinic de dimensiuni semnificative, chiar dacă efectul este considerat a fi unul modest.

Utilizarea de urgenţă a acestui medicament în spitale a fost autorizată de Statele Unite, apoi de Japonia. Europa ar trebui să autorizeze folosirea sa în curând. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat săptămâna trecută autorizarea unei "puneri pe piaţă condiţionate" a Remdesivir în cadrul Uniunii Europene pentru pacienţii grav bolnavi afectaţi de noul coronavirus.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

O agenție de spionaj din Elveția este acuzată că a urmărit sute de oameni și organizații din Europa pentru Emiratele Arabe Unite

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Trei tineri cu vârste între 15 și 18 ani au fost arestaţi în Elveţia, după o anchetă a poliției germane cu privire la posibile atentate

Partenerii noștri