Live

Un bărbat pe care medicii îl credeau în moarte cerebrală s-a trezit după ce a fost deconectat de la aparate

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Un bărbat din Nebraska despre care medicii credeau că nu-și va mai reveni vreodată s-a trezit la scurt timp după ce doctorii l-au deconectat de la aparatele despre care se credea că îl țin în viață.

Scott Marr, tată a patru copii, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral, după a fost găsit inconștient în patul său, pe 12 decembrie, scrie Independent.

Medicii nu au observat niciun progres în starea lui neurologică, el având creieul inflamat, lucru ce i-a făcut pe doctori să creadă că este în moarte cerebrală și că șansele de recuperare sunt minime.

Bărbatul își exprimase dorința de a nu fi ținut în viață artificial, în cazul în care ar ajunge vreodată în acea postură. Drept urmare, copiii lui au decis recent să fie deconectat de la aparate.

Ne-am luat adio de la el înainte să fie deconectat de la aparate, toate monitoarele au fost oprite și noi am rămas langă el”, a declarat una dintre fiicele bărbatului.

Cu toate astea, Marr a continuat să respire și după ce aparatele au fost oprite, iar, în următoarea zi, starea lui s-a îmbunătățit, familia lui ratând astfel, din fericire, întâlnirea pe care o aveau programată cu reprezentatul unei pompe funebre.

Mai mult teste ale medicilor au scos la iveală că inflamarea creierului a fost declanșată de fapt de o afecțiune numită sindromul encefalopatiei reversibile posterioar, care în general nu se manifestă în prin mărirea creierului.

Scott Marr a declarat: „Nu vreau să transform întâmplarea într-un lucru religios, dar pot să vă spun un lucru: A fost un miracol.”

Medicul care l-a tratat pe bărbat a precizat: „De obicei este cauzat de o tensiune arterială mărită, dar sunt multe lucruri care o pot cauza. Am fost îngrijorați, în cazul acesta, că este ireversibil și că va duce la moarte cerebrală”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a povestit că a asistat la propria moarte. "Am revenit la viață după ce am stat 45 de minute închis într-un sac mortuar"

Prelevare multiplă de organe de la o femeie de 53 de ani aflată în moarte cerebrală, realizată la Spitalul Județean de Urgenţă Bacău

A dăruit viață după moarte. Inima unui arădean a salvat un om din Croația, iar alți pacienți români au primit o nouă șansă

Un bărbat declarat în „moarte cerebrală” de medici a început să dea semne de viață chiar înainte să-i fie recoltate organele

Partenerii noștri