Live

Un om al străzii, erou în timpul atacului din Australia. Câți bani va primi pentru gestul său

Data publicării:

Peste 50.000 de euro s-au strâns din donații pentru un om al străzii, care a intrat cu căruciorul său într-un suspect de terorism care atacase doi polițiști, în Melbourne, Australia.

O persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite în atacul de vineri, din centrul orașului Melbourne. Atacatorul i-a atacat apoi pe doi polițiști, însă a fost oprit la timp de Michael Rogers, un om al străzii care a intrat cu un cărucior de cumpărături în el.

Gestul eroic al bărbatului i-a impresionat pe australieni, care au donat peste 100.000 de dolari australieni pentru a-l ajuta.

„Am arucat căruciorul direct spre el și l-am nimerit. Nu am reușit să îl dobor la pământ. Nu sunt erou.”, a declarat Rogers.

Bărbatul a stat în închisoare periodic în ultimii 20 de ani și a primit inclusiv o sentință la 5 ani în spatele gratiilor, pentru un jaf în formă agravată. El este și fost consumator de droguri.

Polițiștii spun că bărbatul a fost de un real ajutor și au apreciat intervenția sa rapidă: „Fără îndoială, a acționat curajos. Apreciem enorm intervenția lui”.

Atacatorul din Melbourne a fost identificat drept Hassain Khalif Shire Ali, un australian de origine somaleză, în vârstă de 30 de ani. El l-a înjunghiat mortal pe proprietarul unui restaurant și a rănit alți doi oameni, înainte să fie prins de polițiști.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat din Olt și-a înjunghiat mortal soția pe o stradă din Olt. La audieri a motivat că era gelos

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Atac cu cuțitul în Centrul Vechi din București: O femeie a fost înjunghiată de un necunoscut

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Partenerii noștri