Live

O elevă supărată că i-a fost confiscat telefonul a provocat un incendiu într-un cămin al unei școli și a ucis 19 copii

Data actualizării: Data publicării:
O elevă supărată că i-a fost confiscat telefonul a provocat un incendiu într-un cămin al unei școli și a ucis 19 copii. FOTO: Profimedia Images

Incendiul mortal dintr-un cămin şcolar din Guyana soldat cu 19 victime pare să fi fost declanşat de o elevă supărată că i-a fost confiscat telefonul mobil, potrivit autorităţilor citate de BBC.

Nouăsprezece persoane - majoritatea eleve - au murit în incendiul izbucnit luni dimineaţă în această ţară sud-americană. Alte câteva persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Unele dintre ele au fost transportate la spital, în Georgetown.  

Se pare că dormitorul era încuiat şi avea ferestrele închise, așa că victimele nu au putut să se salveze. Incendiul a fost declanşat în zona băii şi a distrus în cele din urmă întreaga clădire, care era parţial din lemn şi adăpostea 57 de elevi la momentul respectiv. S-a aflat că administratoarea căminului - care şi-a pierdut fiul de cinci ani în incendiu - nu a reuşit să găsească cheile pentru a descuia uşa.

Adolescenta suspectă se află în prezent în spital cu arsuri şi se pare că a recunoscut că a provocat incendiul. Fata este suspectată că şi-a orchestrat atacul după ce a fost sancţionată pentru că avea o relaţie cu un bărbat mai în vârstă și i s-a luat telefonul, potrivit unui raport al Associated Press, scrie News.ro.

Presa locală a relatat că incendiul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de teste ADN pentru a identifica unele victime.

Pompierii ar fi spart pereții pentru a ajuta oamenii să scape.

Supravieţuitori ai incidentului din oraşul Mahdia, situat în centrul ţării, au povestit că au fost treziţi în miez de noapte de ţipete.

Incendiul a fost catalogat drept un "dezastru major" de către preşedintele Irfaan Ali.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un rus a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a dat foc unui centru de recrutare pentru războiul din Ucraina

Opt morți după o explozie într-un restaurant din Beirut

Incendiu și explozii la o clădire din Sectorul 1 al Capitalei. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale. A fost emis mesaj RO-Alert

Incendiu puternic la fațada unui bloc în construcție, în București. Fumul gros se vede de la câțiva kilometri

Partenerii noștri