Live

Polonia va avea în câteva zile rezultatele anchetei privind racheta. Ucrainenii au acces în zona incidentului, cu "unele aranjamente" 

Data actualizării: Data publicării:
Locul unde a căzut racheta în Polonia. FOTO: Twitter

Un oficial polonez a declarat pentru CNN că țara sa se va mișca rapid în ceea ce privește ancheta declanșată după ce o rachetă a căzut marți în satul polonez Przewodow și a ucis doi oameni.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina, a declarat că Polonia continuă ancheta privind incidentul și că autoritățile se așteaptă să primească rezultatele în următoarele zile.

Jasina a declarat că experților ucraineni li se va permite, de asemenea, accesul la locul incidentului, subliniind că mai întâi trebuie să existe "unele aranjamente legale pentru a crea un spațiu bun pentru expertiza lor".

La începutul zilei de joi, președintele polonez Andrzej Duda a declarat că anchetatorilor ucraineni li se va permite să observe investigația, "dar când vine vorba de participarea la proceduri și de accesul la documente și informații, este nevoie de motive specifice de tratat din domeniul dreptului internațional și al acordurilor internaționale".

Jasina, care a declarat pentru CNN că provine din regiunea în care a explodat racheta, a spus că starea de spirit printre prietenii și vecinii săi este "foarte, foarte tristă".

"Amenințarea rusă este directă nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Polonia și alte state europene. Acest război este împotriva noastră a tuturor, împotriva valorilor noastre, împotriva Europei, împotriva stilului nostru de viață", a adăugat el.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia susține că a doborât șase rachete americane de tip ATACMS. Ar fi fost interceptate deasupra Crimeei ocupate

Dilema lui Putin: unde să își concentreze viitoarea ofensivă în Ucraina. ISW: „Comandamentul rus are de făcut o alegere”

Guvernul a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa, la granița România - Ucraina

Guvernul ucrainean s-a răzgândit și nu-i va mai obliga pe bărbații capabili să lupte în război să se întoarcă din țările unde au fugit

Partenerii noștri