Live

Primarul din Melitopol a fost eliberat în schimbul a 9 prizonieri ruși. „Practic, erau niște copii”

Data publicării:
Ivan Fedorov, primarul din Meliopol Foto: Facebook via CNN

Primarul orașului Melitopol, arestat de forțele ruse pe 11 martie și eliberat câteva zile mai târziu, a fost „schimbat” cu nouă recruți ruși capturați de soldații ucraineni, potrivit secretarei de presă a Președinției Ucrainei, scrie The Guardian.

„Ivan Fedorov a fost eliberat din captivitate... În schimbul lui, Rusia a primit nouă soldați capturați, care erau născuți în 2002 și 2003. Practic, erau niște copii”, a declarat secretara de presă Daria Zarivna, citată de agenția de presă ucraineană Interfax, preluată de Giardian.

Primarul Ivan Fedorov a fost arestat pe 11 martie, când se afla în centrul de criză al oraşului său pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare. Imagini cu el mergând înconjurat de soldați ruși au fost surprinse de camerele de suraveghere și publicate pe rețelele sociale.

Fedorov a fost eliberat miercuri, 16 martie, iar președintele Volodimir Zelenski a vorbit cu el la telefon.

„Sunt mult mai bine. Mulţumesc că nu m-aţi abandonat. Am nevoie de o zi sau două pentru a mă recupera şi apoi vă stau la dispoziţie pentru a contribui la victoria noastră”, a răspuns primarul Ivan Fedorov în dialogul cu Zelenski.

Ministerul rus al Apărării a admis recent că la atacul armat împotriva Ucrainei participă şi recruţi, după de președintele Vladimir Putin insistase cu doar o zi în urmă că armata rusă a trimis numai militari profesionişti să lupte în Ucraina.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medvedev îl amenință pe Zelenski: „Ar trebui lichidat după capitularea Kievului. E o țintă militară legitimă pentru noi”

Rușii anunță că au cucerit un sat din Luhansk și susțin că au ocupat poziții mai bune în regiune

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin. „Acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”

Cel puțin 12 morți și 55 de răniți în Ucraina, în urma atacurilor rusești din ultimele două zile

Partenerii noștri