Live

Galerie Foto Gazprom i-a ridicat lui Putin drapelele URSS și al imperiului rus, înalte de 180 de metri. Liderul de la Kremlin a privit de pe iaht

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și adjuncta Gazprom au asistat de pe iaht la intonarea imnului Rusiei. Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin și directoarea adjunctă a concernului rus Gazprom au asistat de pe un iaht la arborarea unor drapele gigantice, înalte de 180 de metri, al imperiului rus, al URSS și al Federației Ruse. Evenimentul a avut loc la Sankt Petersburg, cu ocazia aniversării a 300 de ani a orașului.

Stâlpii pe care au fost ridicate steagurile au 179,5 metri înălțime și au fost amplasați pe malul Golfului Finlandez, construcția fiind realizată de Gazprom.

Ridicarea steagurilor este dedicată datelor de înființare a fiecăruia dintre ele: 330 de ani - tricolorul lui Petru cel Mare (steagul actual al Rusiei), 165 de ani - steagul Imperiului Rus (negru-galben-alb), 100 de ani - steagul URSS (cunoscutul steag roșu cu însemnele secerei și ciocanului), se arată pe site-ul oficial al Kremlinului, care a publicat și fotografii.

Vladimir Putin a asistat la ceremonie pe apă, la bordul iahtului Ohta, alături de Elena Iliuhina, directoarea adjunctă a Gazprom. Cei doi au urmărit împreună imnul Rusiei cântat de Orchestra Filarmonică Națională și corul Capelei Academice de Stat din Sankt Petersburg, pe un ecran de la bordul iahtului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce părere au chinezii despre Vladimir Putin: „Mi s-a părut mereu foarte frumos”/ „Trebuie respectat”

Cum războiul din Ucraina a apropiat China și Rusia (CNN)

Xi Jinping i-a spus lui Putin că Rusia şi China „vor apăra dreptatea în lume”: „Suntem un bun exemplu pentru alte puteri”

Rusia a condamnat ferm tentativa de asasinat asupra lui Fico. Putin: „Îl cunosc pe Robert ca fiind un om curajos și hotărât”

Partenerii noștri