Live

Reacția Rusiei, după ce Trump l-a invitat pe Putin la Casa Albă

Data publicării:
Foto: kremlin.ru

Rusia este gata să discute despre o nouă întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, a informat agenţia de presă Interfax citându-l, vineri, pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, notează Reuters, preluată de Agerpres.


Casa Albă a declarat joi că Trump l-a invitat pe Putin să viziteze Washingtonul în această toamnă, o replică îndrăzneaţă la un val de critici în Statele Unite asupra summitului dintre preşedinţii american şi rus la Helsinki din această săptămână.
    
Trump a produs consternare, luni, neavând nicio poziţie critică faţă de Putin la primul lor summit pentru presupusul amestec al Moscovei în alegerile din 2016 în SUA. De asemenea, ce s-a discutat în timpul întâlnirii tete-a-tete de peste două ore dintre Trump şi Putin, numai cu interpreţii prezenţi, rămâne un mister.
    
Antonov a spus că Putin i-a făcut propuneri concrete lui Trump despre rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, deşi el nu le-a dezvăluit, a informat vineri Interfax.
    
Ambasadorul rus este citat cu o declarație potrivit căreia ar fi bine să se organizeze o întâlnire între ministrul rus al apărării Serghei Şoigu şi omologul său american, James Mattis.  Diplomatul a mai spus că un grup de congresmeni americani ar intenţiona, de asemenea, să viziteze Rusia.
    
Un grup de membri republicani ai Congresului s-a deplasat la Moscova pentru o vizită în această lună, un eveniment rar, iar congresmenii ar putea repeta vizita în prima jumătate a lunii august, a declarat Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), citat de agenţia de presă TASS.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Propagandistul american Tucker Carlson îl ridică în slăvi pe Dughin. Interviu cu „creierul lui Putin”, la Moscova

Lovitură grea pentru Șoigu în jocurile de putere de la Kremlin. Ce schimbări pregătește Putin, după arestarea protejatului ministrului

Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Kadîrov și-a numit fiul adolescent director la o universitate care formează forțe speciale, botezată cu numele lui Putin

Partenerii noștri