Live

Pentru cine vrea Trump pedeapsa cu moartea

Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump propune pedeapsa cu moartea pentru traficanţii de droguri ca parte a soluţiei la aşa-zisa criză a opioidelor din Statele Unite - dependenţa tot mai multor cetăţeni de analgezice puternice, care a dus la zeci de mii de decese.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că fără măsuri radicale nu se va ajunge nicăieri, însă abordarea sa nu are prea multă susţinere în Congres şi a stârnit critici din partea experţilor.

În afară de propunerea pedepsei capitale, Donald Trump a mai anunţat şi măsuri de combatere a prescrierii excesive a acestui tip de medicamente.

„Dacă nu luăm măsuri dure contra traficanţilor de droguri, ne pierdem vremea, iar aceste măsuri includ pedeapsa cu moartea”, a spus preşedintele.

Guvernul american estimează că sunt aproximativ 2,4 milioane de cetăţeni dependenţi de opioide - gamă de substanţe ce includ anagezicele şi heroina.

Citiți și:  Încă un stat reintroduce pedeapsa capitală pentru infracțiuni legate de droguri

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja îl critică pe N. Dan pentru că a retras polițiștii din locurile publice: „Fenomenul drogurilor e cea mai mare problemă”

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Cetăţean străin, reţinut după ce a fost prins în Bucureşti cu trei kilograme de cocaină, droguri pe care intenţiona să le vândă

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri