Live

Trump sugerează că Muntenegru ar putea declanşa al Treilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat din nou NATO marţi seară, sugerând că trimiterea trupelor NATO pentru a apăra un aliat de mici dimensiuni ca Muntenegru s-ar putea încheia cu un dezastru, scrie Politico, citat de News.ro.

Întrebat într-un interviu difuzat la Fox News de ce SUA ar trebui să trimită soldaţi pentru a apăra o ţară mică precum Muntenegru în cazul unui atac, Trump a răspuns: „Înţeleg ce spui. Am întrebat acelaşi lucru. Muntenegru este o ţară mică cu oameni foarte puternici. Sunt persoane foarte agresive, care ar putea deveni agresive şi felicitări, aţi declanşat al Treilea Război Mondial. Dar aşa funcţionează regulile”.

Comentariile lui Trump vin după ce preşedintele american a ameninţat că SUA s-ar putea retrage din NATO dacă celelalte state membre nu îşi măresc cheltuielile cu apărarea.

Muntenegru, care are o populaţie de aproximativ 620.000 de persoane, a aderat la NATO în iunie 2017. Articolul 5 din Tratatul NATO obligă statele membre să ajute un alt membru în cazul în care este atacat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz, după ce a dat undă verde Ucrainei să atace teritoriul Rusiei cu arme germane: Decizia nu va contribui la o escaladare

„Bibi e încolțit”. Netanyahu ar putea fi forțat să aleagă între supraviețuirea guvernului său și un acord de încetare a focului în Gaza

Luminiţa Odobescu: România este şi va rămâne un susţinător al aderării Muntenegrului la Uniunea Europeană

Războiul din Fâșia Gaza s-ar putea încheia. Israelul acceptă planul anunțat de Biden, chiar dacă „nu este o afacere bună”

Partenerii noștri