Trump sugerează că Muntenegru ar putea declanşa al Treilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
muntenegru
Foto: Shutterstock

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat din nou NATO marţi seară, sugerând că trimiterea trupelor NATO pentru a apăra un aliat de mici dimensiuni ca Muntenegru s-ar putea încheia cu un dezastru, scrie Politico, citat de News.ro.

muntenegru
Foto: Shutterstock

Întrebat într-un interviu difuzat la Fox News de ce SUA ar trebui să trimită soldaţi pentru a apăra o ţară mică precum Muntenegru în cazul unui atac, Trump a răspuns: „Înţeleg ce spui. Am întrebat acelaşi lucru. Muntenegru este o ţară mică cu oameni foarte puternici. Sunt persoane foarte agresive, care ar putea deveni agresive şi felicitări, aţi declanşat al Treilea Război Mondial. Dar aşa funcţionează regulile”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comentariile lui Trump vin după ce preşedintele american a ameninţat că SUA s-ar putea retrage din NATO dacă celelalte state membre nu îşi măresc cheltuielile cu apărarea.

Muntenegru, care are o populaţie de aproximativ 620.000 de persoane, a aderat la NATO în iunie 2017. Articolul 5 din Tratatul NATO obligă statele membre să ajute un alt membru în cazul în care este atacat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri