Live

Alertă teroristă la Viena. Preşedintele Austriei a fost transferat într-un spaţiu securizat

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Sediul Preşedinţiei Austriei a fost evacuat, miercuri după-amiază, iar preşedintele Alexander Van der Bellen a fost mutat temporar într-un spaţiu securizat, din cauza unei alerte cu bombă, anunţă autorităţile de la Viena.

Palatul Hofburg din Viena, sediul Preşedinţiei Austriei, a fost evacuat miercuri după-amiază după primirea unui email prin care se anunţa prezenţa unui dispozitiv exploziv în clădire, afirmă surse citate de publicaţia Der Standard.

Preşedintele Alexander Van der Bellen a fost transferat câteva ore într-o locaţie securizată, a declarat Reinhard Pickl-Herk, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Austriei, citat de agenţia de presă APA.

„Agenţii noştri au acţionat imediat. Căutările nu au depistat niciun dispozitiv suspect”, a comunicat Poliţia din Viena prin Twitter, potrivit Mediafax.

Autorităţile austriece încearcă să afle cine a trimis mesajul de ameninţare şi din ce motiv.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Herbert Kickl, liderul extremei drepte din Austria, este anchetat pentru corupţie

Un urmărit internaţional, prins în județul Argeș după ce a alimentat la benzinărie o mașină furată şi a plecat fără să plătească

Misteriosul tablou al lui Klimt, dispărut timp de 100 de ani, va fi scos la licitație pentru o sumă uriașă: „E un eveniment istoric”

Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire

Partenerii noștri