Live

Galerie Foto Ciocniri între manifestanți pro-palestinieni și forțele de ordine la Paris

Data actualizării: Data publicării:
Sute de manifestanţi s-au adunat joi seara în Place de la République, la Paris, în semn de susţinere a poporului palestinian. Foto: Profimedia

Sute de manifestanţi s-au adunat joi seara în Place de la République, la Paris, în semn de susţinere a poporului palestinian, în ciuda interzicerii manifestaţiilor pro-palestiene, decizie anunțată chiar joi de autorități, relatează AFP.

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a ordonat joi o interzicere sistematică a „manifestaţiilor pro-palestiniene, pentru că ele sunt susceptibile să genereze tulburări ale ordinii publice”.

În jurul orei 18:00 (19:00, ora României), sute de persoane, înconjurate de poliţişti, scandau „Palestina va învinge!” sau „Israelul, asasin, Macron, complice”.

Manifestanţii agitau steaguri palestiniene.

„Sionişti, sionişti, voi sunteţi terorişti!”, scandau manifestanţii, potrivit AFP, citată de News.ro.

Prefectura de Poliţie a Parisului a declarat AFP, la ora locală 18:15 (19:15, ora României), că „s-a dat ordin dispozitivului de poliţie să disperseze oamenii prezenţi, să aresteze, eventual să amendeze”.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Emmanuel Macron merge de urgenţă în Noua Caledonie, într-o încercare de a calma spiritele în insula devastată de rebeli

Strat de 30 de centimetri de grindină pe străzi din Franța. Într-o localitate din Olanda, din toalete a răbufnit gheață (VIDEO)

Ucraina anunță că își trimite sportivii la JO de la Paris 2024: E deja o victorie că putem participa în condiţii de război

Franța susține decizia Curții Penale Internaționale care a cerut mandat de arestare pentru Benjamin Netanyahu și liderii Hamas

Partenerii noștri