Live

Criză politică la Londra. Încă un ministru pleacă din guvernul lui Boris Johnson. „Nu am de ales”

Data publicării:
Boris Johnson și Will Quince la un miting pro-Brexit. Foto: Profimedia

Încă un ministru a demisionat miercuri din guvernul lui Boris Johnson, după alte două demisii anunțate marți. Presa britanică se aşteaptă ca Boris Johnson să piardă atât conducerea guvernului, cât şi a Partidului Conservator.

Ministrul familiei, Will Quince, şi-a motivat demisia apreciind că „nu are de ales” după ce a repetat „de bună credinţă” în presă informaţii care ulterior „s-au dovedit inexacte”, furnizate de cancelaria premierului Boris Johnson, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

La rândul ei, Laura Trott a renunţat la funcţia de asistentă a ministrului transporturilor, apreciind că s-a „pierdut” încrederea.

Marţi, din guvernul condus de Johnson au demisionat miniştrii finanţelor şi sănătăţii, Rishi Sunak, respectiv Sajid Javid.

Chiar înaintea demisiilor de miercuri, presa britanică se aştepta ca premierul să piardă atât conducerea guvernului de la Londra, cât şi a Partidului Conservator.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Iranului: „Vom continua să strângem laţul”

Partenerii noștri