Live

Șoferilor britanici de TIR li se confiscă sandvișurile la granița UE. „Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău” VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Aglomerație în portul Dover. Foto: Profimedia

Șoferilor de TIR care vin din Marea Britanie în UE li se confiscă la vamă sandvișurile și pachetele cu mâncare. Este una din consecințele Brexit - britanicii nu mai au voie să introducă în UE carne și produse perisabile, scrie BBC. Jurnaliștii unui post tv olandez au filmat reacția șoferilor britanici de TIR când li s-au confiscat pachetele cu mâncare.

Vameșii olandezi le explică șoferilor britanici că, potrivit noilor reguli post-Brexit, nu mai au voie să treacă granița cu mâncare și produse perisabile.

„După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa - carne, legume, fructe, pește, genul acesta”, îi explică un vameș olandez unui șofer britanic, în timp ce îi confiscă pachetul cu mâncare. Șoferul se amuză și întreabă dacă poate păstra mâcar pâinea, însă răspunsul e negativ: „Nu, confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Pe 31 decembrie 2020 a avut loc ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE, ca urmare referendumului din urmă cu câțiva ani. Cu doar o săptămână înainte, guvernul britanic și Comisia Europeană au reușit să semneze un acord economic privind viitoarea colaborare.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doi copii au fost filmați în tribună și ce a urmat a devenit viral instant: peste 25 de milioane de vizualizări!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Tinerii sub 30 de ani ar putea locui în Marea Britanie fără permis de ședere, la fel ca înainte de Brexit

Wilders renunță la promisiunea de a scoate Olanda din UE înainte de alegerile europarlamentare

Lovită de Brexit și Covid, economia britanică intră în recesiune după doi ani de stagnare

Partenerii noștri