Live

Video Un cutremur de 7,5 a zguduit Mexicul. Oamenii au ieșit în fugă pe străzi, iar sistemele de avertizare au anunțat risc de tsunami

Data actualizării: Data publicării:
Evenimentul s-a produs chiar în ziua aniversării cutremurelor din 19 septembrie 1985 şi 2017, două cele mai distructive din istoria recentă. Foto: Profimedia Images

Un cutremur cu o magnitudine preliminară de 7,5 s-a produs în largul localității La Placita de Morelos, în vestul Mexicului, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), conform Reuters.

Cutremurul s-a produs la 46 de kilometri sud-est de La Placita de Morelos din statul Michoacan, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS, citat de Agerpres.

Sistemul pentru avertizare în caz de tsunami din Statele Unite a anunţat că există risc de tsunami în zona coastelor statului Michoacan.

Cutremurul a fost resimţit în capitala Ciudad de Mexico, unde clădirile s-au zdruncinat, iar locuitorii au ieşit în fugă pe străzi.

Evenimentul s-a produs chiar în ziua aniversării cutremurelor din 19 septembrie 1985 şi 2017, două cele mai distructive din istoria recentă, relatează EFE, care a anunţat o magnitudine preliminară de 6,8.

Mexicul este afectat deseori de cutremure. Întreaga coastă de vest a continentului american se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, cunoscut pentru activitatea seismică intensă.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un cutremur a avut loc în România, duminică dimineață

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 a zguduit insula indoneziană Java. A fost resimțit până în Jakarta

Un cutremur puternic a zguduit Taiwanul, sâmbătă dimineață

Un cutremur a avut loc în România, vineri dimineață

Partenerii noștri