Live

Cuvintele Nadiei Comăneci care au convins o gimnastă australiană să-şi continue cariera

Data actualizării: Data publicării:
@AgerpresFoto

Gimnasta australiană Georgia Godwin, în vârstă de 20 de ani, a declarat că o întâlnire cu Nadia Comăneci a făcut-o să-şi continue cariera şi să devină o sportivă mai bună. Godwin are şanse mari să fie selecţionată în echipa Australiei pentru Jocurile Commonwealth-ului.

În 2014, Godwin a fost pentru prima dată invitată la un concurs în străinătate, în SUA. Competiţia a avut loc sub patronajul Nadiei Comăneci, chiar în oraşul în care locuieşte fosta mare gimnastă, Oklahoma, scrie news.ro.

„Nadia nu trebuie să vină şi să ne vorbească (n.r. - gimnastelor australiene), dar a făcut-o. Ea obţinut toate acele note perfecte, în cariera ei. Când cineva de rangul Nadiei îţi spune ceva, se lipeşte de tine. Nadia a fost foarte drăguţă şi cu picioarele pe pământ. Ea ne-a spus să continuăm să muncim din greu, deoarece vom ajunge acolo într-o zi şi să nu lăsăm pe altcineva să ne spună altceva”, a declarat Godwin, pentru The Curier Mail.

Ea este favorită să prindă echipa Australiei după ce a câştigat ultimele două competiţii de selecţie la Canberra şi a terminat în primele 13 gimnaste la Campionatele Mondiale din Canada. Începând de joi, Godwin va concura la etapa de Cupă Mondială de la Melbourne.

Cuvintele Nadiei au determinat-o să lupte pentru excelenţă, mai ales în momentele grelele, în care o accidentare a privat-o de participarea la JO de la Rio, făcând-o să se gândească la retragere. Godwin păstrează o fotografie cu Nadia lângă patul ei, pentru a nu-i slăbi motivaţia de a deveni o sportivă mai bună.

„Ţin pe masă o fotografie cu Nadia şi cu toate fetele, ca să o văd de fiecare dată când mă trezesc. Uneori, mi-e greu să mă dau jos din pat după ce mă trezesc, de aceea e bine să ţin poza aceea aproape, dar şi alte fotografii din cadrul altor competiţii. Sunt bune să-mi reamintească tot ce am experimentat şi mă ajută să mă motivez să mă antrenez mai mult pentru a putea reprezenta Australia”, a precizat ea.

Jocurile Commonwealth-ului vor începe la 28 februerie, la Gold Coast, Queensland, Australia, chiar în oraşul în care s-a născut Georgia Godwin.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rechinul fantomă și Diavolul de mare: Cum arată cele mai noi drone militare subacvatice ale Australiei și Statelor Unite

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

“Bărbatul cu bâta”, care a intervenit eroic în timpul atacului de la mall-ul din Sydney, a primit cetăţenie australiană

Partenerii noștri