Live

Portugalia, calificată în optimi după 2-0 cu Uruguay, la turneul final din Qatar

Data actualizării: Data publicării:

Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Uruguayului cu scorul de 2-0 (0-0), luni seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, într-un meci din Grupa H.

Lusitanii au dominat jocul şi au reuşit să se impună prin golurile marcate de Bruno Fernandes (54, 90+3 - penalty) în faţa unei echipe care a dezamăgit din nou, fiind departe de vremurile de glorie în care obţinea titlul mondial (1930, 1950) sau se clasa aproape de podium (locul 4 - 2010).

Seleccao şi-a creat prima ocazie în min. 3, când William Carvalho a reluat din voleu de la 15 metri, dar peste poartă. Uruguayul a replicat prin Gimenez (12), cu lovitură de cap peste poartă.

Joao Felix (16) a încercat un şut de la 16 metri, dar a fost blocat de Gimenez.

„Celeştii” au avut cea mai mare ocazie a primei reprize, prin Bentancur (32), o acţiune personală, însă mijlocaşul lui Tottenham, rămas singur cu portarul, a fost blocat de Diogo Costa.

Până la pauză, Cristiano Ronaldo (37) s-a remarcat o singură dată, dar Rochet a blocat reluarea starului portughez din poziţie incomodă şi uşor dezechilibrat.

După pauză, Joao Felix (52) a ameninţat poarta lui Rochet, dar a şutat doar în plasa laterală.

În min. 54, Bruno Fernandes l-a căutat în careu pe Cristiano Ronaldo cu o centrare cu efect, iar mingea a intrat în plasă. Iniţial golul i-a fost acordat lui Ronaldo, însă acesta a părut că nu atinge mingea şi s-a revenit asupra autorului, fiind creditat cu reuşita Bruno Fernandes.

Au urmat 20 de minute de forcing din partea sud-americanilor, care au reuşit să îşi creeze şi situaţii bune de gol. Nunez a şutat slab de la 20 de metri (60), fără probleme pentru Diogo Costa, apoi Maxi Gomez (75) a trimis de la 17 metri în bară, Suarez (78) a trimis în plasa laterală, din doi metri, dintr-o poziţie dificilă, iar Diogo Costa (78) a apărat şutul-centrare al lui De Arrascaeta.

Citiți și:

VIDEO. Un boxer mexican îl amenință pe Messi, după un gest al fotbalistului la CM din Qatar: „Să se roage la Dumnezeu să nu-l găsesc”

Cupa Mondială 2022. Brazilia a învins Elveţia şi s-a calificat în optimile de finală

Egal spectaculos cu șase goluri între Camerun şi Serbia, la turneul final din Qatar

Ghana a obţinut prima victorie la Cupa Mondială 2022, 3-2 cu Coreea de Sud

Echipa lui Diego Alonso a părut că gâfâie şi Portugalia a revenit în ofensivă, însă Rafael Leao (83) a şutat pe lângă poartă.

Bruno Fernandes a dat recital pe finalul meciului. Mai întâi mijlocaşul lui Manchester United a scos un penalty, după ce Gimenez a făcut henţ la pătrunderea sa în careu (lovitură de pedeapsă acordată de VAR), şi tot el l-a transformat (90+3). Apoi a şutat la colţul scurt, dar Rochet a respins cu piciorul (90+8), iar în cele din urmă a trimis în bară de la 17 metri (90+9).

În min. 51, jocul a fost întrerupt câteva seci de secunde după pătrunderea unui spectator pe teren.

Portugalia şi-a luat astfel o revanşă în faţa Uruguayului, care a câştigat cu 2-1 în optimile CM 2018, în Rusia.

În celălalt meci al grupei, jucat tot luni, Ghana a dispus de Coreea de Sud cu 3-2.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 2 decembrie, Ghana - Uruguay (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00) şi Coreea de Sud - Portugalia (Education City Stadium - Doha, 17:00).

Dacă Portugalia e calificată în optimi, Uruguayul are nevoie de o victorie în faţa Ghanei pentru a merge mai departe, cu condiţia ca Portugalia să nu piardă cu Coreea de Sud, situaţie în care diferenţa dintre sud-americani şi asiatici s-ar face la golaveraj, potrivit Agerpres.

Portugalia - Uruguay 2-0 (0-0)

A marcat: Bruno Fernandes (54, 90+3 - penalty).
Al Daayen, Lusail Stadium: 88.668 spectatori
Cupa Mondială 2022 - Grupa H

Au evoluat echipele:

Portugalia: 22. Diogo Costa - 20. Joao Cancelo, 4. Ruben Dias, 3. Pepe, 19. Nuno Mendes (5. Raphael Guerreiro, 42) - 8. Bruno Fernandes, 18. Ruben Neves (15. Rafael Leao, 69), 14. William Carvalho (6. Palhinha, 82) - 10. Bernardo Silva, 7. Cristiano Ronaldo (căpitan; 26. Goncalo Ramos, 82), 11. Joao Felix (23. Matheus Nunes, 82).
Selecţioner: Fernando Santos.
Rezerve neutilizate: 1. Rui Patricio, 12. Jose Sa - 2. Diogo Dalot, 9. Andre Silva, 16. Vitinha, 17. Joao Mario, 21. Ricardo Horta, 24. Antonio Silva, .

Uruguay: 23. Sergio Rochet - 19. Sebastian Coates, 3. Diego Godin (căpitan; 8. Facundo Pellistri, 62), 2. Jose Maria Gimenez - 13. Guillermo Varela, 15. Federico Valverde, 5. Matias Vecino (10. Giorgian de Arrascaeta, 62), 6. Rodrigo Bentancur, 16. Mathias Olivera (17. Matias Vina, 86) - 11. Darwin Nunez (18. Maximiliano Gomez, 72), 21. Edinson Cavani (9. Luis Suarez, 73).
Selecţioner: Diego Alonso.
Rezerve neutilizate: 1. Nestor Muslera, 12. Carlos Sosa - 7. Diego De La Cruz, 14. Lucas Torreira, 20. Facundo Torres, 22. Martin Caceres, 24. Agustin Canobbio, 25. Manuel Ugarte, 26. Jose Luis Rodriguez.

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenţi: Mohammadreza Mansouri, Mohammadreza Abolfalzi (toţi din Iran); al patrulea oficial: Abdulrahman Al Jassim (Qatar)
Cartonaşe galbene: Bentancur (6), Ruben Neves (38), Olivera (44), Joao Felix (77), Ruben Dias (89).

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a ajuns o melodie care a terminat pe ultimul loc la Eurovision să răstoarne cea mai veche dictatură fascistă din Europa

Ploile care au provocat inundații record în Emiratele Arabe Unite și Oman au fost cauzate de schimbările climatice (studiu)

Qatar Airways vrea să colaboreze cu companiile din România pentru cumpărarea pieselor de schimb, anunță ministrul Oprea

Qatarul invocă abuzuri politice în discuțiile dintre Israel și Hamas pentru un armistițiu în Gaza și își reevaluează rolul de mediator

Partenerii noștri