Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 2 septembrie

Data publicării:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 2 septembrie

1870 UMILIREA FRANȚEI

Franța este umilită de Prusia la bătălia de la Sedan. Împăratul Napoleon al III-lea și 100.000 de soldați au căzut prizonieri armatelor conduse de Bismarck.

Victoria prusacă duce la prăbușirea Imperiului Francez și la detronarea lui Napoleon al III-lea. Franța a pierdut Alsacia și Lorena, care devin parte a Imperiului German.

Armatele prusace ocupă Parisul câteva zile mai târziu. Bismarck a organizat încoronarea primului Împărat al Germaniei în Sala Oglinzilor de la Versailles.

1973 - FINALUL POVEȘTII

John Ronald Reuel Tolkien, creatorul universului fantastic în care au loc acțiunile din Hobbitul și Stăpânul Inelelor, a murit la reședința sa din Marea Britanie. Avea 81 de ani.

Scrierile lui Tolkien au fost influențate în mare parte de dramele de pe frontul de Vest din Primul Război Mondial. Poveștile cu elfi au prins contur în tranșeele din Franța.

Cărțile lui Tolkien au fost populare atunci când au fost publicate, dar sunt populare și în prezent. Universul magic al lui Tolkien a inspirat mulți autori de literatură fantastică.

1945 - APUSUL SOARELUI-RĂSARE

Pe puntea cuirasatului american USS Missouri, ancorat în Golful Tokyo, japonezii au semnat capitularea finală. Șeful delegației, ministrul de Externe, a venit în frac.

Din partea Aliaților, primul care a semnat documentul a fost generalul american Douglas MacArthur. Au urmat apoi reprezentanți ai celorlalte state aliate din Pacific.

Aceasta a fost ceremonia finală a celui de-al Doilea Război Mondial. Au existat însă unități japoneze care nu au aflat. Ultimul soldat nipon s-a predat în 1974.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri