Admitere liceu 2023. Ministerul Educației a publicat o listă greșită cu ierarhia la liceu și a creat haos printre părinți și elevi

Data actualizării: Data publicării:
elevi care verifica lista de admitere
Rezultate Admitere Liceu 2023. Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate pe edu.ro. FOTO: INQUAM PHOTOS - Bogdan Dănescu

Ministerul Educației a speriat sute de mii de elevi și părinți care așteaptă cu sufletul la gură admiterea la liceu. A publicat o listă greșită a mediilor, care nu respecta regulile de ierarhizare. Acestea ar fi trebuit să fie ordonate în funcție de notele obținute la Evaluarea Națională. În schimb, ierarhia a fost făcută după media de absolvire a gimnaziului, ceea ce a dat peste cap ordinea admiterii la liceu.

În urma haosului creat chiar în ziua în care președintele lansa cu fast „România Educată”, Ministerul Educației a retras lista de pe site.

Cea corectă ar urma să fie publicată în cursul zilei de astăzi.

Despre aceste nereguli și nemulțumirile părinților și ale elevilor, oricum neliniștiți și emoționați în legătură cu înscrierile la liceu, a vorbit la Digi24 Christine Demeter, reprezentanta asociației "Părinții cer schimbarea."

"În prima fază nu am realizat despre ce e vorba, sperăm să nu fie o problemă de soft.

Sunt emoții că repartizarea la licee ar putea fi făcută greșit, acum, că a apărut această informație pe un site oficial.

Ne întrebăm dacă are instituția capacitatea de a furniza informații corecte pe care să se bazeze părinții, în condițiile în care mâine începe perioada de formulare a listelor cu opțiuni pentru licee", a declarat Christine Demeter.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri