Exclusiv Raluca Turcan: AUR este o greșeală politică. Extremiștii ne îndepărtează de UE și de NATO

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan
Raluca Turcan a vorbit la Interviurile Digi24.ro despre pericolul ascensiunii partidelor extremiste. Foto: Captură video

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a vorbit, vineri, la Interviurile Digi24.ro, despre ce ar însemna ca partidul AUR, despre care spune că este „o greșeală politică” să obțină mai multe voturi în alegerile de anul acesta decât PNL. Potrivit acesteia, AUR ar lăsa România fără fonduri europene, ceea ce ar conduce automat la lipsa spitalelor, școlilor sau a drumurilor județene.

Întrebată de jurnalistul Alexandru Rotaru dacă PNL se teme că ar putea obâine mai puține voturi decât AUR, Turcan a răspuns: „Nu știu dacă se teme, nu ar trebui să se teamă. AUR este o greșeală politică, concentrată pe mesaje extremiste, o ancorare într-un curent antieuropean distructiv pentru România, și un pericol la siguranța cetățenilor pentru că politica acestora este de a ne rupe și îndepărta de alianța NATO”.

„Un partid serios nu ar trebui să se teamă de AUR, e un partid care promovează dezbinarea și violența”, a continuat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, „dacă își adună toate forțele și găsește soluții pentru rezolvarea problemelor, PNL are o șansă serioasă să se consolideze ca cel mai mare partid de pe eșicherul de dreapta”.

„Să ne imaginăm cum ar fi România fără fonduri europene, pentru că AUR spune că nu avem nevoie de Europa. Lipsa drumurilor județene, spitale, școli” a mai adăugat ministrul Culturii.

Turcan a subliniat, de asemenea, că o reușită a extremismului ar fi dăunătoare nu numai pentru PNL, ci și pentru România.

„Extremiștii ne îndepărtează de UE și de NATO. Lucrurile acestea sunt extrem de dăunătoare pentru omul de rând. Dacă aceste partide nu sunt păstrate în niște limite electorale care să nu le permită accederea la putere, riscă să devină un pericol pentru siguranța de zi cu zi a românilor. Eu cred lucrul acesta”, a conchis aceasta.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri