A murit cel mai iubit urs de la Zărneşti. Povestea tristă a lui Max

Data publicării:
max

Cel mai iubit urs din sanctuarul de la Zărneşti a murit, la aproape 22 de ani. De câteva săptămâni, Max era în carantină pentru că nu se mai putea deplasa.

Max a fost adus în rezervaţia de la Zărneşti acum 13 ani, după ce stăpânul lui de atunci l-a orbit intenţionat. Animalul cu colții piliți ca să nu poată mușca și amețit mereu cu medicamente, pentru ca turiştii să se pozeze cu el în faţa Castelului Peleş. A fost salvat de Asociaţia Milioane de Prieteni şi pus într-un ţarc special.

Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni Braşov: Aşa-zisul proprietar, pentru că nu poţi fi proprietar pe ursul din pădure, i-a bagat ace în ochi în aşa fel încât să îi distrugă vederea atunci când era mic şi să îl facă dependent. Am încercat să îl operăm la Braşov cu specialişti oftalmologi pentru animale mari din Statele Unite, dar nu s-a putut face nimic. Pentru noi este o mare pierdere, dar faptul că acum este acolo alături de Maya, primul urs datorită căruia s-a construit rezervaţia, şi faptul că noi am făcut tot ce s-a putut este o mângâiere pentru noi.

Povestea dramatică a ursului Max, orbit și ținut legat timp de 9 ani lângă Palatul Peleș

FOTO. Poveștile triste ale urșilor de la rezervația din Zărnești

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri