Povestea dramatică a ursului Max, orbit și ținut legat timp de 9 ani lângă Palatul Peleș

Data actualizării: Data publicării:
urs
Foto: Facebook/Doru Oprea

Ani de zile, turiștii care vizitau Palatul Peleș dădeau nas în nas cu un urs legat de un copac. Pentru suma corectă, oamenii puteau face poze cu ursul și îl hrăneau ce aveau la îndemână. Puțini sunt cei care știau sau erau preocupați de soarta animalului sălbatic.

urs
Foto: Facebook/Doru Oprea

Ursul, pe nume Max, a fost orbit intenționat de proprietarul său, care i-a băgat bolduri în ochi, pe vremea când era mic, și ținut ani de zile legat în apropiere de Palatul Peleș. Timp de 9 ani, ursul i-a adus proprietarului său câștiguri substanțiale, până în 2006, când a fost salvat de reprezentanții Gărzii de Mediu, la sesizarea turiștilor și a asociaților pentru protecția animalelor, și transportat într-o rezervație naturală din Suceava.

Povestea lui a fost făcută cunoscută și de Asociația Milioane de Prieteni, una dintre cele mai vechi din România, care a salvat de la moarte sau chinuri peste 25.000 de animale, inclusiv animale sălbatice.

„El e Max. Acest urs a fost orbit de proprietarul lui când era mic. A fost ținut 9 ani legat cu lanțul de un copac la Peles spre amuzamentul turistilor. Aceștia venea, îi dădeau merdenele, ciocolată sau alte mizerii și își făceau poze cu el. Dupa 9 ani el a fost salvat de niște oameni buni și a fost adus la Libearty, locul unde 91 de urși trăiesc în natură și se pot bucura de libertate.

Cine vrea să viziteze acest loc o poate face de marti până duminică, între orele 9-11. Donațiile sunt și ele binevenite. Statul Român are o bilă neagră pentru că nu a făcut nimic pentru a reabilita drumul până acolo, dar asta cu Statul care e prost și nu trebuie să existe e altă discuție. Eu îi ajut ducând turiști străini acolo, turiști care duc povestea acestui loc mai departe.”, a scris Doru Oprea pe Facebook.

Citiți și:  FOTO. Poveștile triste ale urșilor de la rezervația din Zărnești

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri