Alte 51 de balene-pilot au murit în Noua Zeelandă

Data actualizării: Data publicării:
balene-pilot-moarte_doc noua zeelanda
Foto: DOC Noua Zeelandă

51 de balene-pilot au fost eutanasiate de autoritățile din Noua Zeelandă, după ce au eșuat pe o plajă de pe insula Chatham. În urmă cu câteva zile, alte 145 de balene-pilot au murit pe Insula Stewart. În total, în urma altor cazuri, izolate însă, numărul mamiferelor decedate în această regiune depășește peste 200 în ultima săptămână.

balene-pilot-moarte_doc noua zeelanda
Foto: DOC Noua Zeelandă

Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric şi natural (DOC) din Noua Zeelandă a precizat că în jur de 80-90 de balene au eșuat joi în Golful Hanson. Câteva zeci dintre ele au reușit să ajungă din nou în apele adânci, dar 51 dintre ele au rămas pe plajă și, din cauza stării precare în care se aflau, au fost eutanasiate.

„Nu mai erau șanse ca să le salvăm. Din păcate, a fost luată decizia de a le eutanasia. A fost cel mai uman lucru pe care puteam să-l facem pentru ele. Întotdeauna această decizie este greu de luat”, a spus Dave Carlton, managerul DOC de pe Insulele Chatham.

El a precizat că au fost luate bucăți de țesut pentru analiză.

Moartea celor 51 de balene-pilot vine la numai câteva zile după ce alte 145 și-au pierdut viața într-un mod asemănător. Noua Zeelandă a mai raportat în ultima săptămână cazuri de balene-pilor eșuate, însă nu de proporțiile celor două cazuri.

Autoritățile nu cunosc deocamdată cauzele acestor incidente și deocamdată le pun pe seama erorilor de navigare ale mamiferelor, pe pierderea traseului din cauza vremii nefavorabile, a încercării de a scăpa de predatori sau din cauza unei boli.

Citește și Mărturia turistei care a asistat la moartea a 145 de balene: Nu o sa uit niciodată cum plângeau

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri