Amstaff-ul, de la cel mai decorat animal din istoria militară, la „câinele-bonă”. Sfatul unui crescător

Data actualizării: Data publicării:
Pit bull is a service breed of dog.
Foto: Guliver/Getty Images

Este cel mai decorat câine din istoria militară, simbol al virtuții la americani. În România se află în categoria a 2-a de câini cu potențial agresiv, după Pitbull. Vorbim despre Amstaff, un câine de temut, dar foarte apropiat de familie și de copii, dacă este crescut corect.

Ionuț-Ciprian Iordache - crescător rasă Amstaff: Din prima secundă din care ai luat Amstaff-ul trebuie să-l domini. Nu-l lași de capul lui.

Conform legii, deținătorii acestei rase trebuie să aibă peste 18 ani, să fie responsabili și să poată ține sub control un companion atât de robust.

Ionuț-Ciprian Iordache - crescător Amstaff: Sunt câini capabili să tragă și o mașină dacă e nevoie. Mușcătura iarăși este foarte puternică, mușchii maseteri sunt foarte dezvoltați și exercită o forță foarte mare.

Sub aspectul fioros se ascunde de fapt un câine sensibil și afectuos, care preferă să se joace în loc să facă pe durul. Este devotat familiei în care crește și în mod deosebit stăpânului, pentru care este în stare de orice sacrificiu.

Ionuț-Ciprian Iordache - crescător Amstaff: Sunt foarte tolerabili la durere, copiii pot să le facă orice, acceptă orice din partea copiilor.

Este numit "câinele-bonă" pentru răbdarea și dragostea pe care o are față de cei mici. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că niciun câine nu se lasă singur cu un copil.

Ionuț-Ciprian Iordache - crescător Amstaff: Agresivitatea pentru câini trebuie stopată pentru că o au în sânge.

Dresajul este foarte important și e bine să înceapă cât mai devreme, dar oricât de mult ne-am dori să îmblânzim un Amstaff trebuie să nu uităm că este un câine de pază, legendar pentru curajul său.

Ionuț-Ciprian Iordache - crescător Amstaff: Nu trebuie să facem un mielușel din el. E foarte important că atunci când va fi nevoie să poată să te apere, nu să se bage în spatele tău.

De-a lungul timpului, a fost creat, prin imperecheri controlate, Amstaff-ul docil, motiv pentru care este foarte important să achiziționăm această rasă de la un crescător autorizat.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri