Pensiunea unde clienții sunt...caii

Data publicării:
cai

Într-un sat din judeţul Braşov există o pensiune mai puţin obişnuită. Oaspeţii nu sunt oameni, ci...cai! Armăsarii sunt aduşi pe pajiştile de la Cobor de stăpânii care vor să le ofere o vacanţă în mijlocul naturii. 

„Îi creează şi o stare de bine, e foarte confortabil ce îi fac eu acum. Plus că se stabileşte foarte mult relaţia om - animal în momentul ăsta”, explică, în timp ce perie un cal, Roxana Gherase, instructor de echitație.

Cei 18 cai care au fost aduși la pensiune sunt trataţi regește. Unii sunt aici doar pentru a fi răsfăţaţi pe pajişte, alţii au nevoie de tratamente prescrise de veterinari.

„Ronia şi Pico sunt doi ponei care au fost aduşi de la un centru de echitaţie aici, la pensiune, anul trecut. Amândoi erau supraponderali, iar de atunci au avut parte de o cură de slăbire pentru a ajunge la valorile normale. Medeea e o iapă cu insuficienţă respiratorie. Cel mai bun tratament pentru caii cu această problemă este libertatea pe păşune şi trebuie, de asemenea, să aibă cât mai puţin contact cu alergenii, fân și praf”, spune Roxana.

Pensiunea are grajd şi padoc, dar cele mai importante sunt pajiştile, care se întind pe aproape 20 de hectare.

Aladin, în vârstă de 21 de ani, a ajuns la pensiunea de cai anul trecut. A fost folosit până acum pentru turismul ecvestru, însă de acum înainte îşi va petrece aici toată bătrâneţea, iar de cai se ocupă zilnic Roxana.

„Ne începem ziua undeva la 7:10. Prima dată sunt hrăniţi caii din grajd, apoi venim în câmp, luăm schimbul de la paza de noapte. Începe hrănirea, toaletarea, verificăm dacă totul e în regulă cu apa lor, apoi se face curăţenie în boxe”, explică instructorul de cai.

Pensiunea a fost deschisă anul trecut și vin cai din toată ţara, cai care au nevoie de o vacanţă, pentru că sunt cai de concurs, sau cai cu diverse afecţuni.

Costul lunar pentru sezonul primăvară-vară-toamnă este de 150 de euro, iar pentru perioada iernii, preţul se ridică la 200 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri