Sari la conținut
News Alert

SUA. Val de indignare după uciderea unui urs, vedetă pe internet

Val de indignare în statul american New Jersey, după ce un urs negru, foarte popular, a fost ucis de un vânător, cu săgeţile trase dintr-un arc. Ursul era vedetă pe internet după ce a fost filmat de mai multe ori când mergea pe picioarele din spate, exact ca un om. Potrivit experţilor, animalul se deplasa în acest fel pentru că era rănit la unul dintre membrele superioare.

Ursul Pedals a devenit vedetă pe internet în ultimii doi ani, după ce a fost filmat de mai multe ori în poziţie bipedă. Venea să caute mâncare prin curţile locuitorilor din New Jersey, dar nu era agresiv. Dacă nu găsea alimente, se retrăgea în pădure, fără să facă victime sau pagube materiale. Vestea că a fost ucis i-a indignat pe locuitorii din New Jersey.

Chris Fox, locuitor din New Jersey: „Oribil! De fiecare dată când mă gândesc la acest lucru, mi se face rău. Era un urs nevinovat, îşi vedea de treaba lui, căuta de mâncare, nu a provocat necazuri, nu a rănit pe nimeni niciodată şi apare acest idiot care l-a urmărit pentru a-l vâna, pentru a-l ucide.”

Potrivit presei americane, vânătorul care l-a ucis pe Pedals a folosit un arc cu săgeţi. El a urmărit animalul cel puţin doi ani, iar după ce l-a ucis s-a lăudat pe o reţea de socializare. Deşi gestul său a stârnit indignare, vânătorul nu a acţionat în afara legii.

Jamie Yuccas , jurnalistă CBS News: „Aceasta a fost prima vânătoare legală cu arcul şi săgeţile din New Jersey în aproape 4 decenii. Până sâmbătă, la finalul sezonului de vânătoare, au fost ucişi peste 430 de urşi.”

Un reporter american a încercat să găsească şi o motivaţie pentru care ursul, care suferea în urma rănii de la unul dintre membre, a fost lichidat.

Argumentul poate suna astfel, că Pedals a scăpat de chin. Cu arcul şi săgeata?! Nu prea cred asta...”

În urma acestui incident, pe internet s-a lansat o petiţie care cere interzicerea uciderea urşilor negri din New Jersey. Totuşi, o altă vânătoare este programată la începutul lunii decembrie.