(P) Avantajele unui colțar extensibil în sufrageria ta

Data actualizării: Data publicării:
digi24-kam-idris-nylcMEgK8EQ-unsplash

Canapelele tip colțar sunt sinonime cu confortul și spațiul. Scopul principal al designului lor este de a profita la maximum de spațiu, creând un sentiment de continuitate. Cele două părți ale sale sunt unite între ele, formând un unghi drept.

Uneori poate exista o confuzie între o canapea cu șezlong și un colțar. Ei bine, principala lor diferență este că prima nu are spătar în partea sa cea mai lungă, deoarece aceasta este proiectată doar pentru funcția de suport pentru picioare.

Cu toate acestea, colțarele au un design de canapea complet de-a lungul structurii lor, ceea ce le mărește capacitatea. Designul lor nu este destinat doar pentru a fi folosit pentru a sta jos, ci și pentru a fi folosit în întregime, devenind uneori un pat improvizat, mai ales dacă vorbim despre colțare extensibile, una dintre cele mai versatile și utile piese de mobilă din sufragerie.

De ce să cumpăr un colțar pentru livingul meu?

În cazul colțarelor, acestea sunt recomandate pentru camere de zi medii sau mari. Acest sfat este menit să prevină supraîncărcarea sufrageriei noastre, astfel încât să nu fim limitați în ceea ce privește spațiul pentru restul de mobilă din această încăpere a casei.

Camera de zi este una dintre cele mai tranzitate zone ale casei noastre, deoarece în ea ne petrecem cea mai mare parte a timpului pe care îl petrecem acasă. Transformarea acestei camere în cea mai confortabilă încăpere din locuință ne va face să ne bucurăm la maximum de casa noastră și să o transformăm în locul de întâlnire preferat al prietenilor și familiei noastre.

Vă recomandăm ca înainte de a vă decide asupra unuia dintre colțare extensibile să verificați dimensiunile camerei de zi, să stabiliți nevoile dumneavoastră și ale familiei dumneavoastră.

Avantajele de a cumpăra un colțar

Principalul avantaj al achizitionarii de coltare extensibile pentru sufrageria noastră este evident: atunci când vedem un colțar, primul lucru la care ne gândim este numărul de persoane care pot sta confortabil pe el. Din acest motiv, acest tip de canapea este opțiunea perfectă pentru familiile numeroase sau pentru casele care obișnuiesc să primească vizitatori în mod frecvent, pentru că aceste colțare extensibile pot deveni paturi la nevoie, pentru musafiri sau prietenii rămași peste noapte.

Totuși, chiar dacă suntem singuri acasă, colțarele ne oferă un maxim de confort. Spațialitatea unui colțar ne permite să ne întindem complet, ca și cum ar fi un pat, și chiar mai multe persoane pot face acest lucru în același timp, chiar dacă nu vorbim neapărat de colțare extensibile.

Identificat ca fiind cel mai versatil model de canapea de pe piață, datorită formei sale în L, colțarul elimină posibilele puncte moarte din livingul nostru.

În afară de faptul că scopul său inițial este de a folosi spațiul, poate fi plasat între două camere din casă pentru a acționa ca un separator de spații. În acest fel, putem evita necesitatea de a plasa o ușă între cele două. Se obișnuiește să se plaseze colțarul pentru a delimita zona de living de cea de luat masa.

Din punct de vedere vizual, camera noastră de zi va arăta mai ordonată cu un colțar, deoarece toate scaunele sunt cuprinse într-o singură piesă.

Puteți găsi o mare varietate de modele, ceea ce vă permite să-l găsiți pe cel care se potrivește perfect cu mobila din casa dumneavoastră, cu decorul acesteia și cu culoarea pereților. Fie că este tapițat în piele cu un stil elegant și sofisticat, fie că este tapițat în țesătură cu un aer clasic, colțarul perfect pentru tine și casa ta te așteaptă!

La capitolul dezavantajelor, trebuie spus că un colțar este de obicei mai scump decât o canapea convențională sau chiar una cu șezlong, motiv pentru care este o alegere care, financiar, merită doar daca ai de gând sa profiți cu adevărat de el. Tocmai de aceea e recomandat să alegi colțare extensibile, pentru că în acest caz chiar te folosești la maximum de toate avantajele sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri