Cum să alegi bona potrivită pentru copilul tău

Data actualizării: Data publicării:
deborah carlisle solomon

Momentul alegerii unei bone sau a unei grădiniţe este întotdeauna dificil pentru părinţi. Însă, dacă ca cel mic rămâne cu o persoană de încredere, decizia devine mult mai uşor de luat. Deborah Carlisle Solomon, specialist în educaţia copiilor, le spune părinţilor cum să facă alegerea corectă.

Deborah Carlisle Solomon - expert în îngrijirea şi educaţia copiilor:

„Aş căuta pe cineva care, în mod natural, se mişcă mai încet, este mai relaxat, care este liniştit, decât pe cineva care este foarte energic. Evident, cineva căruia îi face plăcere să îşi petreacă timpul cu bebeluşi şi cu copiii mici. Şi cineva care este foarte răbdător. Acestea sunt calităţile pe care le caut. Nu neapărat cineva care are foarte multă experienţă, ci doar cineva a cărui personalitate este potrivită pentru un copil.

Cred că este important ca persoanele care au grijă de copii să înţeleagă felul în care se dezvoltă un copil, în aşa fel încât să aibă aşteptări rezonabile de la ei. De exemplu, toţi copiii bagă lucruri în gură. De aceea, voi avea grijă să am în jur lucruri pe care copilul poate să le bage în gură.

Copiilor mici le place să se mişte, să facă mult zgomot. Deci, ar trebui să aibă abilitatea de a se mişca mult şi de a fugi. Iar dacă sunt obligaţi să stea în casă toată ziua, va fi greu, va fi o provocare chiar. Deci, e important ca cel care are grijă de copil să aibă o anumită înţelegere a dezvoltării bebeluşului sau copilului mic, în aşa fel încât să nu aibă aşteptări prea mari de la un copil, pe care cel mic pur şi simplu nu poate să le atingă.

Cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl înţelegem este că plânsul are un scop. Este un mod prin care copilul, de fapt, prin care oricare dintre noi, poate scăpa de stres. Aşa că, dacă un bebeluş plânge, scopul meu nu va fi să opresc plânsul foarte repede sau să rezolv situaţia aceea. Trebuie să înţeleg de ce plânge. Îi este foame, este obosit, nu se simte bine? Iar, dacă toate aceste nevoi de bază au fost îndeplinite, atunci pot să ţin bebluşul foarte calm, evenutal să vorbesc cu el şi să îi spun: Plângi foarte tare. Nu ştiu sigur de ce. Aşa că te voi ţine în braţe şi poţi să plângi până când te simţi mai bine.

Deci, trebuie să fim capabili să ne exprimăm supărările, frustrările şi aşa mai departe pentru a evolua”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri