Sari la conținut

Fata care este alergică la tot

Gimnasta Natasha Coates, în vârstă de 22 de ani, suferă de o boală rară, din cauza căreia este alergică la aproape orice. Cu toate astea,  a câștigat 19 medalii la Campionatul pentru persoanele cu dizabilități din Marea Britanie.

După ani de zile, în care a suferit reacții alergice, Natasha a fost, în sfârșit diagnosticată cu Sindromul de activare mastocitară (Mast cell Activativon Syndrome), relatează BBC Three.

Deși se luptă zilnic cu alergiile, asta nu a oprit-o pe tânără să-și urmeze visul de a deveni o gimnastă.

„Până când am fost diagnosticată, am fost internată în spital de multe ori, niciodată nu stiam cum o să reacționeze corpul meu. Oamenii în jur îmi spun că nu arăt bolnavă, că nu arăt ca o persoană cu dizabilități pentru că nu își pot da seama ca am dureri, nu își dau seama că organele mele se inflamează”, povestește Natasha.

„În 2012, am început să am alergii la fructe. După ce am mâncat un măr, mi s-au umflat buzele. Mai întâi au fost merele, apoi căpșunile, apoi roșiile. Așa că am fost la medic și am fost trimisă la alergolog. Acolo mi s-a spus că este Sindromul alergiei orale”, adaugă tânăra.

„După șase săptămâni, eram în oraș cu prietenii și nu mâncasem sau băusem ceva nou și dintr-o dată am început să mă simt rău și am ajuns la spital”.

La scurt timp, Natasha a fost diagnosticată cu sindromul de activare mastocitară, o boală rară, care presupune alergii puternice și variate.

„Reacțiile pot fi spontate și foarte diferite, de la apatie, până la cele amenințătoare de viață, atunci când mi se umfla limba și gâtul”, mărturisește fata.

„Este o afecțiune cu care trăiești foarte greu. Nu pot sa fac multe lucruri pe care ceilalți le fac. Nu pot să beau alcool, nu pot nici măcar să-l ating de piele”, spune tânăra.

Natasha este inclusiv alergică la păr, așa că preferă îl țină tuns scurt și să poarte perucă.

„Gătesc numai mâncare pe care ea o tolerează și încerc să fac curat cât mai des în casă”, afirmă mama sa.

Cu toate astea, Natasha și-a urmat pasiunea de a deveni gimnastă și a reușit să câștige 19 medalii la Campionatul pentru persoanele cu dizabilități din Marea Britanie.