Sari la conținut

Activitățile casnice care ard cele mai multe calorii

Cercetătorii britanici au studiat care sunt activitățile care ne ajută să ardem cele mai multe calorii. Alergatul, boxul, înotul și mersul pe bicicletă sunt doar o parte dintre sporturile care favorizează o pierdere în greutate mai rapidă, potrivit 1843magazine.com.

fitness GettyImages-454940855

FOTO: Gulliver/ Getty Images

O calorie reprezintă unitatea de măsură a energiei furnizate de 100 de grame dintr-un anumit aliment. Majoritatea produselor pe care le consumăm au menționată pe etichetă această informație. Atunci când mâncăm, absorbim calorii. O parte dintre ele sunt consumate de corp în mod natural, prin metabolismul de bază, necesar funcționării organelor sau digestiei.

Restul caloriilor rămase în surplus sunt depozitate sub formă de grăsime și se transformă în „colăcei”, dacă rămânem inactivi. Aportul și „arderea” caloriilor au în mod inevitabil un impact asupra variațiilor greutății noastre. Regula de bază, se știe, este următoarea: combinați o alimentație sănătoasă cu activitatea fizică.

Peste 200.000 de americani au participat la studiul care a vizat numărul de calorii arse în 30 de minute pentru diverse activități precum: sporturi de apă, sporturi de zăpadă, activități casnice și spoturi cu minge.

Conform graficului, boxul, canoe și alergatul sunt sporturile care ard cele mai multe calorii.

Așadar un adult de 75 de kilograme arde 430 de calorii într-o jumătate de oră de alergare și 470 de calorii pentru 30 de minute de box. Tăiatul ierbii timp de 30 de minute ne ajută să ardem puțin peste 200 de calorii. 

Desigur, corpul folosește energie și când e în repaos, și unele persoane, mai ales cele cu o greutate mai mare, ard mai multe calorii decât ceilalți.

La polul opus, Yoga, pilates, bowling și tenisul de masă sunt activități care consumă mai puțină energie, între 100-150 de calorii. Activitățile casnice care ard cele mai puține calorii, în jur de 100, sunt: călcatul hainelor și datul cu aspiratorul.