Sari la conținut

Boala oaselor de sticlă. „Metoda Burnei” este numărul unu în lume în tratarea afecțiunii

 

După cum îi spune şi numele, este vorba despre fragilitatea excesivă a oaselor. În primii ani de viaţă, un astfel de copil poate avea chiar şi 100 de fracturi. Vestea bună este că România ocupă locul întâi în lume în tratarea acestei boli, prin „Metoda Burnei”.

Prof. dr. Gheorghe Burnei, șeful secției de chirurgie ortopedică pediatrică, de la spitalul Marie Curie face miracole pentru copiii aflați în suferință.

„Este o afecțiune genetică, în care suferința copiilor este dată de fragilitatea oaselor. Atunci când formele sunt mai grave, manifestările sunt evidente până la vârsta de un an, iar după această vârstă apar semnele afecțiunii moderate. Pe măsură ce copilul înaintează în vârstă, oasele devin mai rezistente, dar nu atât de rezistente încât el să-și desfășoare activitatea normal. De aceea, apar fracturi spontane. Pentru prevenirea acestora, se folosesc tije de creștere și alte dispozitive.

Noi, cei de la Marie Curie, am deschis o metodă prin care cei care au oasele foarte subțiri sunt tratați pentru a se îngroșa osul. În urma acestei intervenții, ei își capătă independența, pot merge la școală, își pot întemeia o familie și așa mai departe. Este nevoie de cel puțin patru operații, prin care oasele care asigură sustentația să fie mai rezistente. La trei luni de la intervenție, copilul poate să meargă”, a explicat la Digimatinal prof. dr. Gheorghe Burnei.

Operația este destul de scumpă și costă între 7.000 și 10.000 de euro pentru fiecare segment, ajungând până la 50.000 de euro pentru intervenție completă.

Duminică, de la ora 13.30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe” veţi putea urmări întreaga poveste a profesorului Burnei, medicul care face miracole pentru copiii aflaţi în suferinţă.

Pe aceeași temă