Cadouri "sănătoase". Părinţii să ofere cadouri, nu recompense, spun psihologii

Data publicării:
Mos Craciun cadouri

Una dintre greşelile părinţilor este că nu îi invaţă pe cei mici să facă diferenţa dintre cadouri şi recompense. Mai mult, spun psihologii, aceştia folosesc de multe ori cadourile ca instrument de manipulare, pentru a obţine de la copiii lor, de exemplu, rezultate mai bune la învăţătură.

Copiii noştri trebuie să înveţe că dincolo de cadourile materiale este important să pună accentul şi pe cadourile nepalpabile şi acestea sunt aprecierea părinţilor, momentele frumoase petrecute împreună, ieşirile împreună, vorbe bune”, a spus psihologul Monica Burcea.

Psihologii atrag atenia că, de multe ori, în spatele unui anumit joc pe care şi-l doreşte copilul stau mesaje ascunse.

Este foarte important să ne dăm seama de ce îşi doreşte un joc care se joacă în echipă, este foarte important să ne dăm seama de ce îşi doreşte un set de maşinuţe, el fiind un copil singur.

Tocmai de aceea, spun psihologii, în perioada sărbătorilor, părinţii ar trebui să pună mai mult accentul pe timpul petrecut în familie şi nu pe cadouri.

Mos Crăciun, dincolo de a fi un personaj care aduce toate cadourile din lume, este un personaj care reprezintă cadourile, reprezintă zăpada, reprezintă o anumită poveste şi cu cât asimilează şi această poveste la nivel spiritual, cu atât aşteptările lor în ceea ce priveşte cadourile pot să fie cumva ţinute în frâu”, a adăugat Monica Burcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri