Recompensă uriașă oferită de poliție pentru a rezolva misterul unei crime vechi de 20 de ani

Data actualizării: Data publicării:
femeie zambind
Marea Yann, mamă a trei copii, a fost găsită moartă în casa ei din Healesville, Victoria, Australia, pe data de 30 septembrie 2003 FOTO: Victoria Police

Poliția oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru informații despre o crimă care a rămas nerezolvată timp de aproape 20 de ani.

Marea Yann, mamă a trei copii, a fost găsită moartă în casa ei din Healesville, Victoria, Australia, pe data de 30 septembrie 2003, atunci când un grădinar a venit să-i facă niște lucrări în curte. Femeia de 69 de ani a fost găsită stând drept într-un fotoliu din sufragerie, cu răni grave la cap și în partea superioară a corpului. Se presupune că fusese omorâtă cu o seară înainte, dar după ora 20.00, când a vorbit la telefon cu fiica ei, potrivit Sky News.

Era îmbrăcată într-un pulover roșu, pantaloni negri și avea pantofi în picioare. De asemenea, televizorul era deschis, iar poliția a constatat că nu exista niciun semn că cineva ar fi intrat forțat în casă.

Poșeta ei a fost găsită aruncată pe podea, dar din casă nu părea că s-ar fi furat ceva.

În 2006, un bărbat de 46 de ani, pe care Marea Yann îl cunoștea, a fost arestat, fiind suspectat că a avut legătură cu moartea ei, dar după doi ani de investigații și procese s-a dovedit că acesta era nevinovat și a fost achitat.

De atunci, ancheta a decurs din ce în ce mai greu.

Acum, la aproape 20 de ani de la crimă, poliția a anunțat că oferă o recompensă de 1 milion de dolari australieni, adică peste 600.000 de euro, oricărei persoane care oferă informații despre caz.

Într-o conferință de presă, detectivul de poliție Jane Stevenson a spus că, probabil, suma este suficient de motivantă pentru ca cineva care știe ceva să vorbească. „Familia este nerăbdătoare să închidă acest acest capitol”, a spus ea.

La conferința de presă au fost prezenți și fiul lui femeii ucise, Jeff, fiicele ei, Bella și Esther, dar și nepotul, Milan.

Jeff a declarat: „A fost o mamă iubitoare și o prietenă bună. Mama a fost o lumină strălucitoare pentru toată comunitatea și a lucrat neobosit în scopuri caritabile. A fost luată într-o manieră atât de brutală încât nu am putea trece niciodată peste asta. Mama merită să i se facă dreptate."

Speră și el că recompensa de 1 milion de dolari este suficient de tentantă pentru cineva care știe ceva și care până acum a „suferit de timiditate”.

Esther, una din fiice, a declarat că ea și familia ei nu au reușit să se „vindece pe deplin” nici acum. „Am trăit un coșmar care ne-a urmărit în fiecare zi”, a spus ea.

Poliția a pus la dispoziția publicului și un număr special de telefon la care poate suna orice persoană care are informații despre moartea femeii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri