Sari la conținut

Cât de eficiente sunt șampoanele împotriva căderii părului?

Odată cu vârsta, este normal ca părul să se rărească. Căderea părului poate fi cauzată de mai mulţi factori: de la nutriţie până la dezechilibre hormonale şi stres. În aceste cazuri, tratamentul local nu este suficient.

Cauzele pot fi diverse. Alopecia poate fi determinată de o boală infecțioasa sau de un stres major, dar și de un deficit de vitamine, minerale, în special seleniu, zinc, b-uri, sau de curele de slăbire drastice.

Cea mai frecventă alopecie este alopecia androgenetică și alopecia areata. Alopecia androgenetică are un determinism genetic și este legată de influența hormonilor androgeni asupra foliculilor de piloși. Alopecia areata este cea mai comună formă de alopecie inflamatorie cu cauze incomplet cunoscute în acest moment. Și aici sunt implicați factori genetici și factori autoimuni, stresul,” explică dr. Viorica Gabrian, medic primar dermatolog.

Pentru a stopa căderea, tratamentul local cu șampoane nu este suficient întotdeauna. Organismul trebuie ajutat pe cale generală, inclusiv cu suplimente.

„Tratamentele locale sunt tratamentele de bază, dar nu sunt suficiente întotdeauna. De regulă tratamentul este complex și combinat, asociem tratamente locale, șampoane, cu tratamente sistemice, pe gale generală, în funcție de tipul de alopecie tratat. Suplimentele pot fi o metodă de tratament, nu neapărat de prevenție,” adaugă dr. Viorica Gabrian, medic primar dermatolog.