Colectiv | Starea răniților, în atenția Guvernului

Data publicării:
CIOLOS LA GUVERN - GOV.RO

Reprezentanții ONG-urilor i-au cerut lui Dacian Cioloş, printre altele, reformarea sistemului medical şi extinderea ajutorului financiar pentru cei care sunt afectaţi de incendiul din club.

„Există angajamentul ferm al primului ministru de a urmări situația victimelor de la Colectiv, cu tot ce este necear pentru revenirea lor, integrarea lor, a celor care încă mai sunt în spitale, cei care s-au externat, monitorizare permanentă”, a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Am sintetizat într-o scrisoare - pe care am prezentat-o prim-ministrului și ministrului Sănătății - punctual ce ne dorim pentru Colectiv, în speță pașii următori pentru asistență unitară atât externă, cât și internă pentru oamenii ăștia, pentru măsuri sociale și de reintegrare, pentru recuperare, pentru acoperirea cheltuielilor”, a spus Ramona Strugariu, voluntar de la Bruxelles.

Am speranța că o să se schimbe ceva. Nu am mai zâmbit așa de o lună și jumătatate”, a mărturisit Alexandra Dică, medic voluntar.

O nouă astfel de întâlnire ar urma să aibă loc pe 10 ianuarie, anul viitor, când Executivul ar trebui să vină cu un plan concret de măsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri