Durerile de cap și amețelile pot indica un meningiom. Simptome și tratament

Data publicării:
pacient la rmn

"Printre simptomele meningiomului se numără durerile de cap, amețeli, pareză, criză de epilepsie. Se poate diagnostica cu ajutorul unei investigații RMN. Meningiomul este o tumoră benignă a creierului, este frecventă, a doua ca frecvență la adult și afectează în special femeile.

Spre deosebire de alte tumori, în cazul meningioamelor avem explicații de ce apar. Una dintre ele este legată de hormonii progesteron și estrogen și de aceea se presupune că afectează în special femeile.

Aceste tumori apar frecvent în jurul vârstei de 50 de ani, însă apar și la femei mai tinere, mai ales la cele însărcinate.

Simptomele depind de localizarea tumorii. Fiind o tumoră benignă, ea crește foarte încet și tulburările neurologice se instalează treptat.

Tratamentul se face chirurgical, însă nu este întotdeauna posibil. Există situații în care aceste tumori înglobează în structura lor vase importante ale creierului și atunci nu putem scoate aceste tumori pentru că am risca pareze sau chiar viața pacientului."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri