Gwyneth Paltrow dezvăluie care e secretul pielii ei luminoase

Data actualizării: Data publicării:
Guggenheim International Gala Dinner, Made Possible By Dior
Foto: Guliver/Getty Images

Scade tensiunea, previne diabetul și ajută pielea să rămână luminoasă și hidratată odată cu trecerea anilor, conform cercetătorilor de la Institutul de Chimie și Tehnologie Alimentară din Valencia. De altfel, este și secretul tinereții actriței Gwyneth Paltrow.

Actrița Gwyneth Paltrow, care arată fabulos la 46 de ani și tocmai s-a căsătorit, spune că secretul pentru pielea ei luminoasă este... supa de oase. 

Oamenii de știință de la Institutul de Chimie și Tehnologie Alimentară din Valencia au confirmat de curând nu doar efectul supei de oase asupra tenului, ci și faptul că scade tensiunea și previne diabetul de tip 2. Asta datorită colagenului și a proteinelor din oase, care blochează enzimele vinovate de creșterea tensiunii. Iar colagenul, se știe, încetinește îmbătrânirea și deteriorarea pielii, a articulațiilor și oaselor.

Așa se face că supa de oase este un obicei alimentar din ce în ce mai popular printre vedetele de la Hollywood. „Aurul lichid” este adăugat în diverse feluri de mâncare pentru a le îmbogăți gustul. Se pare că obiceiul de a bea supa în care au fiert oasele datează din vremuri preistorice.

Supa de oase este o supă concentrată, oasele - de obicei de porc, dar și de găină sau curcan - sunt lăsate să fiarbă îndelung, la foc mic, astfel încât la răcire să rezulte o consistență gelatinoasă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri