În Spitalul de Copii din Braşov s-a făcut curăţenie înainte să vină controlul, spun părinţii

Data publicării:
spital

Oamenii ai căror copii sunt pacienţi la Spitalul de Pediatrie din Braşov dau un verdict dur în privinţa condiţiilor de igienă din unitatea sanitară.

Copilul meu este internat, periodic, de 3 ani, în acest spital. În general e un spital infect!”, spune o mamă.

Conducerea spitalului se laudă în schimb că are angajat un medic epidemiolog - lucru rar în România. Rolul acestuia e să ţină sub control apariţia infecţiilor.

Urmărim în fiecare lună dacă avem sau nu avem infecţii în spital. Şi nu avem. Adică nu pot să spun că nu avem deloc, dar avem un număr rezonabil”, susţine Liviu Munteanu, directorul Spitalului de Pediatrie din Braşov.

Părinţii pacienţilor susţin însă că au văzut o singură dată că s-ar face curăţenie. Înainte de controlul Direcţiei de Sănătate Publică.

Pacienţii au fost trimişi, externaţi, au rămas secţiile goale, s-a făcut curăţenie impecabilă, în viteză, peste noapte la baie au apărut hârtie igienică, dezinfectant, săpun, ceea ce nu am văzut în 3 ani!”, povesteşte mama unui copil internat în spital.

Directorul Liviu Munteanu spune că nu e aşa: „Curăţenie în spital, dacă dumneavoastră credeţi că se face pompieristic vă înşelaţi. Curăţenie se face de câteva ori pe zi, după grafice foarte bine stabilite”.

La Spitalul de Pediatrie din Braşov, specialiştii Poliţiei judeţene, de la Serviciul de Criminalistică, şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au mers în magazie şi au luat probe din loturile de dezinfectant produse de Hexi Pharma”, transmite corespondentul Digi24.

Sunt decis să le schimb cât de repede pot. Ca să nu mă trezesc cu părinţi înfricoşaţi, care refuză să îşi mai lase copiii operaţi, deci nu din alt motiv”, spune directorul spitalului.

„După ce a plecat controlul, e detaşare din toate punctele de vedere, interesul scade şi ne reluăm nesimţirea de dinainte”, comentează una din mamemel care sunt nevoite să vină frecvent cu copilul la spital.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri