Sari la conținut

Lentilele de contact de pe internet, periculoase

„A venit cu o infecţie extrem de gravă, în pericol de a pierde globul ocular, globul ocular am spus, nu numai vederea, în urma aplicării unei lentile de contact achiziţionate de pe internet. E categoric lentila suprainfectată. Aici nu am niciun dubiu”, spune Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

George a venit acum o săptămână la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti şi de atunci doctorii de aici se chinuie să îi salveze vederea. Studentul povesteşte că şi-a comandat mai multe seturi de lentile de contact de pe un site acum câteva luni: „Le-am comandat şi le-am cumpărat exact cum cumpărăm încălţămintea. Puneam numărul... mi-au spus să le trimit o fotografie cu reţeta pe care mi-a dat-o doamna doctor la mine în Vrancea.”

În vară a primit seturile de lentile cerute. A purtat primele două seturi şi abia la al treilea ar fi început problemele, spune tânărul.

A început să îmi lăcrimeze foarte tare ochiul stâng şi simţeam ca o iritaţie, aşa. Nu am putut să dorm toată noaptea, eram fotosensibil, nu puteam să stau să mă uit la lumină, vedeam în ceaţă”, mai spune George.

Aşa că a doua zi a mers direct la spital.

Dacă ochiul va fi salvat - şi sper să se întâmple aşa -, va rămâne cu handicap definitiv oftalmologic şi dacă totul merge bine - să sperăm că da - va trebui transplant de corneee”, spune Monica Pop.

După ce va fi externat, tânărul spune că va reclama site-ul. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului vor să sesiseze Poliţia și au suspiciuni că lentilele au fost contrafăcute.