MASA DE PAȘTE. Ce înseamnă 2.000 de calorii?

Data publicării:
masa

Bineînțeles, nu trebuie să vă gândiți la asta chiar în ziua de Paște, e permis să mai facem excese din când ân când, atâta vreme cât nu devine o regulă. Așadar, după sărbători țineți cont de aceste cantități.

În limbajul uzual, atunci când vorbim despre calorii ne referim de fapt la Kilocalorii. Pentru simplificare, însă, nutriţioniştii au ales să folosească denumirea mai scurtă. Un om sedentar are nevoie de aproximativ 1.200-1.500 de calorii zilnic, în timp ce unei persoane active îi sunt necesare aproximativ 3.000. Majoritatea persoanelor au nevoie însă de aproximativ 2.000 de calorii în fiecare zi.

Cel mai bogat în calorii este cozonacul. Patru felii zdravene din acest desert preparat în casă sunt suficiente pentru a asigura aportul de calorii necesar zilnic unui adult. Spre deosebire de banane, de exemplu. Pentru a însuma 2.000 de calorii ar trebui să consumaţi 22 de banane şi jumătate, ceea ce înseamnă că, în loc de o felie de cozonac, puteţi mânca 5 banane şi jumătate.

Urmează mielul: daca mâncaţi trei fripturi a câte 200 de grame nu ar mai trebui să aveţi nimic altceva pe masă! Trei fripturi de miel sunt însă echivalentul a nu mai puţin de 60 de morcovi. Dacă vă este poftă şi de cartofi prăjiţi, atenţie! Patru porţii asigură necesarul caloric al unei zile întregi. O porţie de cartofi prăjiţi este echivalentul în calorii a cinci legături de ridichi. Mai exact, pentru a ajunge la 2.000 de calorii ar trebui să consumaţi 20 de legături de ridichi.

Dacă faceţi grătar, nu puneţi la sfârâit mai mult de șase mici. Însă puteţi la fel de bine să mâncaţi 50 de kiwi.

Şi ce ar fi masa de Paşte fără vin roşu? 11 pahare şi jumătate înseamnă fix 2000 de calorii. Sau alegeţi mai degrabă... 40 de mere!

Pentru cine preferă sarmalele, atenţie: șase sarmale şi jumătate au împreună 2.000 de calorii. Nu la fel de calorice sunt ouăle roşii. Ar trebui să mâncaţi 26 pentru a ajunge la aportul zilnic de calorii. Totuşi, au destule calorii dacă le comparăm cu salata verde. Pentru a vă încadra în cele 2.000 de calorii, ar trebui să consumaţi 117 salate verzi mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri