Raed Arafat, la Digimatinal: „Părinții mei au fost sfătuiți să mă lase în România”

Data publicării:
0103arafat-52270

Raed Arafat este omul care a salvat mii de vieţi. Numele lui este asociat cu profesionalismul, perseverenţa, seriozitatea, etica şi morala. Este unul dintre cei mai populari români, deşi nu s-a născut aici. Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a fost invitatul Digimatinalului, la ediţia aniversară a emisiunii.

Raed Arafat și-a amintit de perioada de la 15-16 ani, când era voluntar pentru pompierii din Cisiordania, o zonă delicată: „Toate vacanțele eu le petreceam la spital și la pompieri. Vecinul nostru era directorul spitalului principal din oraș și a acceptat că mă ia cu el în sala de operație. De atunci, nu m-am desprins de această meserie. Îl mai ajutam cu câte o chestie, mai ștergeam pe jos, dar important era că vedeam exact unde vreau să ajung și ce vreau să fac”.

Fostul ministru al Sănătății a povestit și momentul când părinții săi i-au ascuns scrisoarea de acceptare la o universitate din Stetele Unite. „La momentul respectiv le-am reproșat. În zona noastră, în Cisiordania, toți tinerii plecau afară, așa cum se întâmplă în România, pe anumite categorii de personal. Lor le era teamă că mă duc să studiez afară și nu mă mai întorc. Cineva din familie care avea o poziție foarte mare le-a zis să mă lase în România pentru că de aici sigur mă întorc”, a spus Raed Arafat.

Mie îmi place foarte mult simplitatea, oamenii și faptul că România nu este deloc stricată. Poate că nu este un aspect de cultură, dar este un lucru foarte important pentru o țară să te duci și să vezi cum este totul așa cum ar trebui să fie, cu oameni simpli și primitori. Eu repet ce a zis mama unui coleg: România este ca un vas de argint care trebuie doar lustruit din când în când ca să i se vadă valoarea”, a precizat Arafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri