Raport obţinut de Digi24. Apele uzate de la Spitalul Judeţean Vrancea ajung direct în canalizarea oraşului

Data publicării:
PACIENTI SPITAL-MFAX-4

Rezultatele controalelor arată că Spitalul Judeţean Vrancea pune în pericol sănătatea a mii de oameni. Raportul obţinut de Digi24 arată că apele uzate care sunt folosite în secţiile de pneumologie şi TBC ajung direct în canalizarea oraşului. În spital, saloanele nu au nici măcar minima dotare cerută de lege, iar deşeurile periculoase sunt aruncate la întâmplare.

Tot în Moldova, în Bacău, aproape jumătate dintre pacienţii internaţi cumpărau medicamente, pentru că magazia spitalului era goală. Bolnavii care nu aveau bani pentru tratamente nu puteau fi ajutaţi.

Aceeaşi situaţie dramatică au găsit-o inspectorii Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Botoşani. La fel se întâmplă şi la Vaslui, cu singura diferenţă că medicii de aici notau clar în fişele pacienţilor ce medicamente erau nevoiţi bolnavii să cumpere. Adică inclusiv managerul ştia ce se întâmplă.

La Giurgiu existau, de asemenea, sincope în privinţa aprovizionării cu medicamente pentru pacienţii intrenaţi.

Situaţia este diferită în vestul ţării. Spitalul Judeţean Timişoara e printre puţinele din ţară care returnează banii pacienţilor care au plătit tratamentele din banii lor. Rezultatele controalelor arată că spitalul a decontat medicamente în valoare de 183.000 de lei.

Până acum, rapoartele au fost ţinute sub cheie, iar Ministerul Sănătăţii a refuzat publicarea lor. Astăzi, ministrul Eugen Nicolăescu a dat vina pe manageri că nu gestionează corect bani. „Singurii care au responsabilitatea de a administra corect fondurile sunt managerii, conform legii. Sigur, noi atunci când depistăm anumite lucrui care se abat de la lege încercăm să impunem măsurile pentru care suntem competenţi”, a spus ministrul.

Dintre cele aproape 400 de spitale care există în România, Ministerul Sănătăţii mai are în subordine doar 60. Cu toate acestea, are un cuvânt de spus în activitatea lor şi ar trebui să ştie ce probleme sunt, pentru că există reprezentanţi în fiecare consiliu de administraţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri